Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otvara balet HNK Split

Šibenik Dance Festival 25.srpnja na tvrđavi Sv.Mihovila

Poznati pozivaju na Šibenik Dance Festival 2016.
Foto: PR FOTO
1/6
19.07.2016.
u 09:24

Šibenski plesni festival po šesti će put rasplesati građane i goste ovog starog grada.

Šibenik Dance Festival 25.srpnja u 21 sat, na tvrđavi Sv.Mihovila otvara balet HNK Split '5 do 12', koreografa Igora Kirova, s glazbom Kirila Džajkovskog. Tom prigodom brojne javne osobe, poznati ljubitelji plesa poput: Jelena Rozga, Anamarija Asanović, Ana Gruica, Ivo Perkušić, Ante Vrban i Tonči Huljić uputili su poziv svima da ne propuste ovaj jedinstveni plesni doživljaj. Šibenik će sljedeći tjedan postati najveća plesna pozornica koja će zasigurno rasplesti sve građane i brojne turiste.

Šibenski plesni festival po šesti će put rasplesati građane i goste ovog starog grada.

I ovog ljeta plesači, plesni ansambli, koreografi kao i istaknute umjetničke organizacije iz Hrvatske i inozemstva predstavit će svoja ostvarenja na tri zasigurno najljepše pozornice na otvorenom :  pozornici ispred šibenske katedrale Sv.Jakova - jedinstvenog spomenika kulture, uvrštenog u na popis svjetske baštine UNESCO-a, pozornici  tvrđave  Sv.Mihovila – proglašenoj kulturnom atrakcijom godine po izboru Hrvatske turističke zajednice, kao i na pozornici Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku.

Prošle godine tijekom festivala Šibenik je posjetilo 300-tinjak plesača iz Hrvatske i inozemstva. 

Narednih dana u sklopu Šibenik Dance festivala nastupit će brojni i jedinstveni plesni umjetnici.

26.srpnja tako će na Strani B tvrđave Sv.Mihovil nastupiti flamenco plesači Mitja Obed i Saška Šašić s predstavom "Metamorphosis".  Kao uvod u njihov program, nastupit će mlada performerica modernog baletnog izričaja   u kombinaciji s fizičkim teatrom  Anja  Nikolić iz Beograda s performansom pod nazivom "INLY".

Iznimna solo plesačica i koreografkinja – Sigal Ziv stiže iz Izraela kao gošća festivala, te s plesom 'Eight red hearts'. Nastupa u petak 29.srpnja. 

Ona je jedna od vodećih umjetnika u kategoriji etničkog plesa i pionir ove specifične plesne forme u Izraelu. Svojom plesnom tehnikom hipnotizira i oduševljava publiku diljem svijeta. 

Posljednju večer festivala, u subotu 30.srpnja nastupa bračni par - ona izraelka, on splićanin – Limor Ziv i Ivica Bago. U izvedbi 'La Flor' plesat će neoklasičn balet i suvremeni ples. 

>>U Galeriji Meštrović započelo 62. Splitsko ljeto

Komentara 1

DU
Deleted user
08:24 21.07.2016.

Kad na šibenskoj tvrđavi Sv. Mihovila koja se spominje još u davnom 12 . stoljeću vidim tribine sa plastičnim retro zelenim stolicama muka mi je.Umisto kamena i drva čelnici grada odlučili da je primjerenije stavit zelenu plastiku na povijesnu građevinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije