Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
i manje i više je 'normalno'

Seksologinja objasnila koliko se često parovi seksaju: 'To je samo prosjek, nemojte se uspoređivati'

shutterstock
17.09.2022.
u 20:16

Iako je poznat prosjek seksualne aktivnosti parova, svaki je par drugačiji i ima drugačije potrebe i libido. poručuje seksologinja.

 U dugotrajnoj je vezi neizbježno da se nakon nekog vremena smanji učestalost seksa, za što krivi mogu biti brojni čimbenici poput prezauzetog rasporeda, suprotstavljenih smjena, nedostatka seksualne želje i niskog libida ili u nekim slučajevima manjak osjećaja privlačnosti prema partneru.

Muškarci, kakvi ste ljubavnici otkrit će vaš horoskopski znak

1/15

Trenerica za seks i odnose u The Sex Consultant, Ness Cooper kaže kako rjeđi seks 'nije uvijek znak nečega negativnog, te dodaje da studije pokazuju da se ljudi u vezi ili u braku u prosjeku seksaju jednom tjedno.

 

Ona kaže da rjeđi seks može biti znak da oboje u vezi prihvaćaju individualne identitete i potrebe ovog drugog, te kada je u pitanju količina seksa ne postoji magični broj.

- Iako je poznat prosjek seksualne aktivnosti, ne biste se s nikim trebali uspoređivati - rekla je.

Ipak, ako osjećate da je seksualna aktivnost dramatično pala, Cooper preporučuje da potražite savjet seksualnog terapeuta ili trenera koji će vam pomoći da utvrdite razloge ili se posavjetujete s 's liječnikom opće prakse kako biste vidjeli postoje li neki zdravstveni razlozi' odgovorni za smanjenje libida.

- Iako seks može biti zdrav dio veze, ne bi trebao biti jedina stvar koja vas povezuje - naglašava ona i parovima savjetuje da prestanu govoriti kako nemaju dovoljno vremena za intimnost.

- Zakazivanje vremena za seks može biti učinkovito za neke parove, posebno ako dogovorite i izlaske na kojima se sa svojim partnerom povezujete na više načina - zaključila je Cooper za Metro.

Istraživanje: Muškarci pomisle na seks 19, a žene 10 puta dnevno!

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
12:38 19.09.2022.

U 20 ima i 30 najvise 3 puta tjedno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije