Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOVE ZVJEZDICE

Restoran Lagvić, Donja Stubica: Stubički fijaker i rebarca

Restoran Lagvić
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/2
16.04.2024.
u 11:32

Restoran Lagvić, Donja Stubica, Toplička 1

U centru Donje Stubice, gradu poznatom po raskošnim parkovima, neposredno pokraj crkve – kultni restoran Lagvić.

– Stubički fijaker jelo je po kojem smo najpoznatiji, odrezak je to od mesa iz Bedekovčine punjen domaćom šunkom i sirom u pikantnom umaku od gljiva, a poslužujemo ga uz krokete. Toliko je velik da ga rijetko koji gost pojede sam – kaže glavni kuhar Zdravko Stepan (44).

Foto: Igor Šoban/Pixsell

– Sve je svježe, od ćevapa, pečenica, svinjetine ili junetine. U škrinji nemamo nijedan dekagram mesa! – govore u Lagviću. Nude niz plata, roštilj je na drveni ugljen, a poznato je da malo tko iz Zagorja odlazi gladan i tako je i u Lagviću. Bez štrukli na stolu obrok na bregima nije potpun, a tu su sjajne. Vikendom su gužve pa su potrebne rezervacije, a domaći hvale i rebarca.

– Da imam vremena, sebi bih najradije ispekao srednje pečeni Tomahawk steak, ali većinom završim na sendvičima – smije se Stepan.

Izbor i kvaliteta jela (do 50 bodova) 44

Izbor i ponuda pića (do 15 bodova) 13

Posluga i ljubaznost (do 10 bodova) 9

Dojmovi i prostor (do 20 bodova) 15

Ukupnost ponude (do 5 bodova) 4

Ukupno: 85 (TRI ZVJEZDICE)

80-87 BODOVA - TRI ZVJEZDICE
88-94 BODOVA - ČETIRI ZVJEZDICE
95 BODOVA I VIŠE - VELIKA ZVIJEZDA

Komentara 1

Avatar 1/6 u ❤
1/6 u ❤
13:01 17.04.2024.

Rekel bum po istini...Ove godine sam bil prvi put u restoranu Lagvić i to zato jer sam išel na obilježavanje bitke kod Stubice iz 1573.god. Bili smo gladni pa smo išli tam na klopu...Iako je bila gužva pa smo sumnjali u kvalitetu hrane i usluge, sve je bilo više nego savršeno...Od kvalitete, cijene do konobara...Fala dragi ljudi... Pozdrav iz Šestina...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije