mljac!

RECEPT DANA Inspiriran najpopularnijom čokoladom ove godine: Napravite Dubai cheesecake!

@memicarmina
06.12.2024.
u 09:30

Uživajte u luksuznom okusu Dubai Cheesecakea!

Ako tražite desert koji spaja raskošne okuse i elegantnu prezentaciju, Dubai cheesecake je savršena poslastica za vas! Inspiriran luksuzom i egzotičnim aromama Bliskog Istoka, ovaj cheesecake unosi dašak glamura u svaku priliku. Kremasta tekstura, bogati začini i savršeno izbalansirana slatkoća čine ga neodoljivim. Priprema ovog kolača možda zvuči kao izazov, ali uz nekoliko jednostavnih koraka, i vi možete kreirati desert vrijedan fine restoranske ponude. Savršen za posebne prilike ili kada jednostavno želite impresionirati goste, Dubai cheesecake je pravi hit na svakom stolu. Recept je podijelila food blogerica @memicarmina

Sastojci:

Podloga od Plazma keksa:

  • 300 g mljevene Plazme
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 100 g rastopljenog maslaca ili margarina
  • 160 ml mlijeka

Sloj s kadaifom:

  • 200 g kadaifa
  • 180 g kreme od pistacija
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 50 g maslaca

Krema:

  • 400 ml slatkog vrhnja
  • 200 g krem sira
  • 6 žlica šećera u prahu
  • 1 žlica namaza po želji (npr. Nutella, Linolada)

Ganache:

  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 130 g mliječne čokolade

Priprema:

Podloga od keksa: U zdjeli pomiješajte mljeveni keks, šećer u prahu, rastopljeni maslac i mlijeko. Smjesu dobro sjedinite i utisnite u kalup promjera 24 cm. Ako nemate zaštitnu foliju za kalup, koristite kalup promjera 26 cm jer torta doseže rubove.

Priprema kadaifa: Kadaif usitnite i popržite na maslacu dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte kremu od pistacija i šećer u prahu, pa sve dobro promiješajte. Rasporedite smjesu ravnomjerno preko podloge od keksa.

Krema: Izmiksajte krem sir sa šećerom u prahu dok ne postane kremasto. Dodajte slatko vrhnje i miksajte dok ne dobijete čvrsti šlag. Kremu podijelite na dva dijela: Prvi dio nanesite na sloj kadaifa. U drugi dio dodajte žlicu namaza po želji, dobro izmiksajte i rasporedite preko bijele kreme.

Ganache: Mliječnu čokoladu prelijte zagrijanim slatkim vrhnjem (zagrijte skoro do vrenja, ali ne smije kuhati). Miješajte dok se čokolada potpuno ne otopi. Ganache ohladite do mlakog stanja, a zatim ga prelijte preko kreme. Kad se torta ohladi, dekorirajte po želji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije