Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obratite pažnju

Radite li ove greške? Ovo je pet stvari koje žene ne bi trebale raditi nakon seksa!

Shutterstock
28.03.2023.
u 20:38

Nakon seksa tijelo prolazi kroz određene promjene, a intimni dijelovi tijela puno su osjetljiviji pa biste trebali biti pažljivi kako biste izbjegli infekcije, iritacije i bol

Bez obzira na to koliko dugo ste seksualno aktivni, postoje određene pogreške koje možda radite. Ljudi se usredotočuju na ono što treba i ne treba raditi tijekom seksa, ali se ne usredotočuju na ono što treba i ne treba raditi prije i nakon seksa. Nakon seksa možda nećete shvatiti važnost nekih sitnih stvari koje mogu završiti ozbiljnim zdravstvenim problemima. 

Nakon seksa tijelo prolazi kroz određene promjene. Intimni dijelovi tijela puno su osjetljiviji pa biste trebali biti pažljivi kako biste izbjegli infekcije, iritacije i bol koju seks ponekad može uzrokovati, piše Tribune Online.

Stručnjaci otkrili dan i sat: Ovo je najbolje vrijeme u tjednu za seks!

1/6

Izbjegavati mokrenje

Nemojte izbjegavati mokrenje nakon seksa. Možete se osjećati lijeno nakon seksa pa vam se možda neće dati neko vrijeme ustati iz kreveta i udaljiti se od partnera, ali to je važno. Tijekom seksa tijelo je izloženo brojnim bakterijama koje se vrlo lako mogu nastaniti u intimnim dijelovima. Mokrenje će pomoći u ispiranju svih tih nepotrebnih bakterija i klica koje su možda ušle u vaše tijelo nakon spolnog odnosa. Neophodno je za sprječavanje infekcija mokraćnog sustava.

Također, vrlo je važan smjer brisanja intimnih dijelova, nakon seksa, ali i općenito nakon što obavimo nuždu. Uvijek bismo se trebali obrisati od naprijed prema iza, kako bismo spriječili ulazak bakterija u intimne dijelove.

Korištenje vlažnih maramica za brisanje vagine

Da, važno je održavati vaginu čistom nakon seksa, ali ne na ovaj način. Vagina je iznimno nježna i osjetljiva, a kemijske komponente vlažnih maramica mogu tamo dolje dovesti do pretjeranog svrbeža i iritacije.

Korištenje sapuna 

Ovo je još jedna tehnika čišćenja koju trebate izbjegavati. Vagina je podmazana prirodnom vlagom i pranje sapunom će je lišiti te vlage. Stoga to izbjegavajte.Kad se tuširate nakon seksa, intimne dijelove bi trebalo oprati isključivo vodom.

Spavanje u seksi donjem rublju 

Neposredno nakon seksa, možda će vam se odmah spavati. Ali evo nešto što ne biste trebali učiniti. Odmah nakon seksa trebali biste spavati goli ili u pidžami, a ne u donjem rublju. To je zato što ste znojni nakon seksa i vaše polumokro tijelo može reagirati s tkaninom što dovodi do infekcija.

Kupanje u pjenušavoj kupki

Tuširanje nakon seksa je dobro; međutim, skočiti u toplu kadu odmah nakon seksa nije dobro. Kao odgovor na seksualnu stimulaciju, vagina se malo više otvara, a kad se odmah nakon toga okupate u toploj kupki ili istuširate, postajete osjetljiviji na infekcije.

Također, duža izloženost vodi smanjuje antimikrobne barijere na tom području pa je šansa za infekcijom još veća. Bakterije koje se nalaze na partneru vrlo lako mogu zalutati u intimne dijelove pa ovu privlačnu aktivnost ipak treba izbjegavati.

Istraživanje otkrilo nakon koliko spojeva se parovi prvi put seksaju:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije