Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTJERAJTE ŠTETOČINE

Pronašli ste mišji izmet? Evo kako te glodavce držati podalje, s par prirodnih sastojaka!

Shutterstock
06.06.2022.
u 07:00

Obično se prepoznaju po malom, tamnom izmetu i tragovima ugriza na kabelima, ambalažama i hrani

Miševi su štetočine koje često ulaze u kuću, a mogu uzrokovati razne probleme, uzrokovati infekcije i širenje bakterija, te uništiti imovinu. Obično se njihova prisutnost prepozna po malom, tamnom izmetu i tragovima ugriza na kabelima, ambalažama i hrani, a jenom kada uđu u kuću teško ih je otjerati, no postoji nekoliko prirodnih sastojaka koji će ih držati podalje, piše Express.

Stručnjak za suzbijanje štetočina Zack DeAngelis objasnio je da miševi zbog svog snažnog osjeta njuha ne mogu podnijeti neke mirise, pa ih s njima možete otjerati:

Ubodi komaraca, čišćenje... Jeste li znali da pastu za zube možete koristiti i za ove genijalne stvari?

1/12

Metvica

Kuglice pamuka umočite u ulje metvice i zatim ih rasporedite po kući. To se može napraviti i za unutra i za van, gdje god se miševi pojavljuju. Još je lakši način da pomiješajte 10 do 15 kapi ulja s vodom i stavite u bocu s raspršivačem, te tako napravite sprej koji možete koristiti bilo kada. 

Cimet

Miševi mrze njegovu intenzivnu aromu pa štapiće cimeta stavite u ladice, ormare, ispod namještaja i na sva mjesta na kojima bi ih moglo biti. Miris cimeta će ih otjerati, a dom će poprimiti lijep miris.

Ocat

Stručnjak kaže da je gotovo nemoguće svaki kutak prekriti mirisom octa, a nije baš ni dobro da po njemu miriše cijela kuća. Zato predlaže da pomiješate malo vode i octa u boci s raspršivačem i našpricate sva područja na kojima ste vidjeli miševe, kao i mjesta za koja mislite da bi mogli otići. Posebno našpricajte oko vrata, podnih ploča, radnih ploha i ormara. 

Ova mjesta mnogi zaborave očistiti, a puna su bakterija!

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije