Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
idete na put?

Ovo su avioprijevoznici koji zabranjuju fotkanje u zrakoplovu

Zrakoplov
Getty Images
15.03.2019.
u 06:30

Upravo taj nagon da "okinete" taj selfie u zrakoplovu može vas koštati da budete izbačeni iz zrakoplova i prije nego ste krenuli na put.

U vremenu kada "ne znamo" živjeti bez pametnih telefona i kada su ti uređaji postali naši "mali osobni asistenti" s različitim opcijama i mogućnostima, aplikacijama, kamerama i sl., gotovo da ih ne ispuštamo iz ruku. 

Nedavno je na društvenim mrežama pokrenut i trend u kojem se ljudi fotografiraju pored raznih predmeta koji bi mogli "pokazati" da je osoba na putovanju ili u zrakoplovu. 

Ali ako zaista putujete i nalazite se u zrakoplovu, vjerojatno ćete poželjeti fotografirati se i ovjekovječiti taj trenutak i podijeliti ga na društvenim mrežama. No, upravo taj nagon da "okinete" taj selfie u zrakoplovu može vas koštati da budete izbačeni iz zrakoplova i prije nego ste krenuli na put. 

I to zato jer neki avioprijevoznici imaju pravila o zabrani fotografiranja u zrakoplovu, posebice drugih putnika ili članova kabinskog osoblja.

Bloger i putnik Matthew Klint, osjeti je to na svojoj koži. Izbačen je iz zrakoplova avioprijevoznika United Airlines 2013. godine nakon što je fotografirao sjedalo zrakoplova gdje je sjedio. 

"Riječ je o sigurnosti i zaštiti privatnosti osoblja i putnika. Ovo smo pravilo uveli 2010", pojasnili su iz kompanije. 

Ovakva pravila imaju pretežito američke zrakoplovne kompanije, no trebali biste ih biti svjesni ako putujete s nekom od njih, možda i  na međunarodnom letu. 

American Airlines, Delta, United Airlines, prijevoznici su koji imaju linije i prema UK pa ako putujete prema ili iz UK-a s nekim od njih, suzdržite se od snimanja selfija ili zrakoplova.

Pogledajte i video Putnica izbačena iz zrakoplova - Pljuvala, vikala i vrijeđala putnike

 

Komentara 1

PA
paleontolog
07:19 15.03.2019.

Svako snimanje iz zraka je zabranjeno bez posebne dozvole!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije