Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jedno finije od drugog

Ovo je 20 najpopularnijih jela i pića u Hrvatskoj: Je li vaše omiljeno među njima?

shutterstock
27.02.2024.
u 11:30

Atlas sadrži gotovo tisuće jela, pića, sastojaka i prehrambenih proizvoda iz cijelog svijeta, a u Hrvatskoj ih ima stotine.

TasteAtlas je svjetski portal hrane koji sadrži najpopularnija domaća jela iz cijeloga svijeta s ciljem promicanja kulture ‘jedite lokalno’, kao i informiranja putnika i ljubitelja hrane o lokalnim namirnicama i tradicionalnim jelima iz cijeloga svijeta, piše Croatia Week

Atlas sadrži gotovo tisuće jela, pića, sastojaka i prehrambenih proizvoda iz cijelog svijeta, a u Hrvatskoj ih ima stotine. Na listi 100 najpopularnijih hrvatskih namirnica i pića omiljena su jela poput punjene paprike, dalmatinske pašticade, štrukli, pršuta, skradinskog rižota, gregade, peke i brudeta te rakije, prošeka, terana, plavca malog i malvazije.

VEZANI ČLANCI: 

Mi vam donosimo Top 20 najpopularnijih hrvatskih namirnica i pića prema TasteAtlasu:

20. Soparnik

19. Slavonski kulen

18. Dalmatinski pršut

17. Baranjski kulen 

16. Burek sa sirom

15. Gradele

14. Crni rižot

13. Janjetina s ražnja

12. Paški sir

11. Čobanac

10. Buzara

9. Sataraš

8. Dalmatinska pašticada

7. Kotlovina

6. Mađarica

5. Fritule 

4. Rakija

3. Peka

2. Brudet

1. Štrukli

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije