Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Novi Pinot Grigio Vina Erdut

Pinot grigio 2021 Vina Erdut
Foto: Erdutski vinogradi
1/5
26.09.2022.
u 09:06

Ovo vrhunsko polusuho bijelo vino stvoreno je za spontana druženja

Koje je pravo vino za uživanje u danima babljeg ljeta koje je pred nama? Naš odgovor je: Pinot Grigio 2021 Vina Erdut, novo bijelo vino odnedavno prisutno na hrvatskom tržištu.

Ovo vrhunsko polusuho bijelo vino stvoreno je za spontana druženja. Samo ga ohladite na temperaturu od 8 do 10 °C, aranžirajte platu s mekim sirevima i sjednite na terasu ili u vrt.

Ukoliko imate više vremena možete pripremiti piletinu ili kuhanu bijelu ribu i okusi će se sljubiti do savršenstva. Također je odličan izbor za ljubitelje slatkog. Pinot možete pijuckati nakon ručka ili večere uz vašu omiljenu slasticu, a naša preporuka su kremasti i lagani deserti poput panna cotte.

Foto: Erdutski vinogradi

Vino je iznimno lagano, pitko i svježe, iako ima značajan udio alkohola. Miris sadrži lepršave voćne arome, a prati ga okus s također pretežito voćnim notama. Pri prvom gutljaju osjetit ćete okus citrusnog voća s popratnim notama breskve, zelene jabuke i kruške.

Vinarija Erdutski vinogradi koja se može pohvaliti vlastitim vinogradima na sunčanim padinama uz Dunav, već dugi niz godina njeguje svoj asortiman pod markom Vina Erdut. Klimatski iznimna 2021. godina rezultirala je i iznimnim polusuhim sivim pinotom koji će biti teško ponoviti.

Foto: arhiva Erdutski vinogradi

Stoga je ovo limitirano izdanje vina od sorte pinot sivi dobilo posebno mjesto u asortimanu s novom etiketom i u novom pakiranju. Prozirna burgundska boca na prvi pogled ističe nježno žute nijanse ovog vina koje su popraćene toplim bojama etikete. Dizajnerski interpretirana Erdutska kula i zalazak ljetnog sunca nad obalama Dunava ponosno ističe poveznicu s erdutskim vinogorjem i Slavonijom. Vino je savršena uspomena za ponijeti kući kutak Slavonije, a za inozemne posjetitelje na etiketi je i engleski opis.

Foto: Tomislav Šilovinac

Dobar glas daleko se čuje te je Pinot grigio Vina Erdut doživio uspjehe na ovogodišnjim izdanjima svjetski priznatih vinskih natjecanja. Na natjecanjima Mundus Vini i AWC Vienna osvojio je srebrnu medalju, a na Decanteru brončanu medalju.

Iskoristite bablje ljeto, natočite vino u čašu i uživajte uz zalazak sunca. A ako pak Pinot grigio pijete tijekom hladnih jesenskih dana dovoljan je jedan pogled na etiketu i za tren ćete opet oživjeti svoje ljetne uspomene.

Foto: Erdutski vinogradi

Pinot grigio 2021 Vina Erdut možete kupiti u prodavaonicama Interspara, Super Konzuma i Vrutka te u vinariji Erdutski vinogradi u Erdutu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije