Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LJEPOTA JE U GLAVI

Naučite sami sebi biti lijepi

01.03.2009.
u 15:30

Smatrate li se lijepima? Prema jednoj od najboljih britanskih psihologinja Lindi Papadopoulos, tajna ljepote ne leži u fizičkom izgledu već u glavi svake osobe. Ona vjeruje da da skupi tretmani i proizvodi nisu nužni za dobar izgled – potrebno je samo početi drugačije razmišljati o tome kako izgledate.

1. Naučite se gledati u ogledalo
Žene su više nego muškarci sklonije biti samokritične o svom izgledu kad se pogledaju u ogledalo. Slijedeći put kad stanete pred ogledalo, gledajte svoje tijelo kao cjelinu i ne fokusirajte se na ono čime niste zadovoljni već pokušajte zapamtiti barem jednu stvar kojom ste zadovoljni. A ona uvijek postoji.

2. Ne natječete se s nikim drugim osim sa samom sobom
Jedan od načina na koji ćete se osjećati manje lijepo je da uspoređujete sami sebe s drugim ženama. S nikim se ne natječete i što više pokušavate „oponašati“ nečiju tuđu ljepotu to ćete manje biti sposobni istražiti i usredotočiti se na vlastitu.

3. Stres utječe na vašu kožu
Koža i um su jako povezani i mnoga istraživanja su pokazala da stanje našeg uma utječe na rad naših stanica kože. Hormoni stresa tako mogu imati štetan učinak na strukturu kože, odnosno na njen izgled.  
Stres utječe na imunitet, a slab imunitet znači da je i sposobnost kože za obnavljanjem smanjena. Stoga ako želite lijepu, zdravu kožu morate početi s lijepim, zdravim umom.

4. Naučite nanositi kremu za lice
Ulaganje u sebe, svoju kreativnost, posao i zdravlje je vrlo važan dio u održavanju zdravog samopouzdanja. Isto je tako i s održavanjem ljepote. Usredotočite se na mirise, teksturu i na to kako se vaša koža osjeća kad je njegujete. Na taj način povećat ćete senzitivnost ne samo kože već i uma što će pomoći da vitamini i ostali hranjivi sastojci u proizvodima koje koristite djeluju što bolje.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije