Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koristan savjet

Majstor otkriva: Ovo je pogreška koju mnogi čine, a može pokvariti perilicu posuđa!

Davorin Višnjić/PIXSELL
30.01.2023.
u 12:30

Jednom u mjesec ili dva koristite sredstvo za ispiranje perilice, kako bi se ona očistila od masnoća

Perilice posuđa kućanski su uređaji koje koristimo gotovo svakodnevno, pa je nužno da ih redovito čistimo, ali i da pazimo na njih kako ne bi došlo do kvarova. Korištenje perilice posuđa uvelike olakšava zadatak pranja posuđa i štedi na ručnom pranju svakog predmeta.

No, kako kaže majstor Vedran Krček, iz servisa kućanskih aparata Mašinko, nepravilnim punjenjem uređaja možete smanjiti njegovu učinkovitost, pa je vrlo važno znati kako staviti posuđe unutra.

Muči vas pitanje kako se riješiti plijesni u domu? Evo odgovora!

1/11

Na što treba pripaziti:
Majstor ističe da je česta pogreška koju mnogi čine, ne ispiranje ostataka i komadića hrane s posuđa, prije nego što ga stavite u perilicu.

- Kako se perilica posuđa ne bi zaštopala,potrebno je dobro isprati posuđe prije stavljanja u perilicu. Ako to ne napravite, riskirate jedan od najčešćih problema kao rezultat neopranog suđa, jer su zaštopane mlaznice perilice – objasnio je.

Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL

Kada je riječ o ispravnom punjenju perilice, mnogi većinom stavljaju predmete gdje i pune koliko god stane,  no gospodin Krček ističe da to ne bi trebalo raditi, te da je vrlo važno pravilno posložiti posuđe u perilicu kako bi se isto bolje opralo.

- Ako se posuđe samo nagura u perilicu,ne može se dobro oprati, jer se preklapa jedno preko drugoga, pa voda ne može doprijeti gdje bi trebala. Pazite da svako posuđe stavite na njegovo određeno mjesto – kaže on.

Što se tiče održavanja perilice, majstor savjetuje da jednom u mjesec ili dva koristite sredstvo za ispiranje perilice, kako bi se ona očistila od masnoća. Dodaje i da biste se trebali voditi uputama proizvođača, koji najčešće sugeriraju pranje pri visokoj temperaturi i praznu perlicu.

Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL

Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL

Pogledajte u videu:

 

Jesu li perilice posuđa nekad bile kvalitetnije?
Dosta potrošača žali se da su nekada elektronički uređaji, među kojima i perilice posuđa, imali "duži životni vijek", a majstor Vedran objasnio je što bi tome mogao biti razlog.

- Današnje perilice posuđa bolje peru, troše manje energije i imaju razne dodatne opcije koje perilice prije nisu imale. Danas one imaju elektroniku, pa za razliku od nekadašnjih mehaničkih aparata  postoji mogućnost nešto kraćeg roka trajanja nego što je to bilo prije – obrazložio je.

Određuje li cijena kvalitetu perilice?
Majstor tvrdi da cijena uređaja ovisi o marki do marke aparata, no ne smatra da cijena sugerira kvalitetu.

- Ne mislim da su perilice posuđa ispod nekog nivoa cijene manje kvalitetne. Neki kupci se vode vjernosti određenom brendu, neki gledaju dodatne opcije koje aparat pruža, a neki samo cijene. To je oduvijek bilo tako – zaključio je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije