Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kakva godina, takav bor

Liječnici ukrasili drvca po bolnicama u stilu 2020.: Umjesto ukrasa koristili maske i dezinfekcijska sredstva

Twitter/Facebook
17.12.2020.
u 12:30

Premda je nekolicina korisnika na društvenim mrežama liječnicima prigovorila jer se 'razbacuju sa zaštitnom opremom', većina misli da liječnici i drugo medicinsko osoblje isto trebaju 'ispušni ventil'.

Američki su liječnici i drugo medicinsko osoblje osmislili način za obilježiti posebnost Božića u vrijeme koronavirusa: drvca po bolnicama i Hitnim službama ukrasili su sa sredstvima za dezinfekciju, maskama i drugom opremom za zaštitu od virusa - a 'korona ukrašavanje' postalo je hit na društvenim mrežama.

- Ukrasi na mom božićnom drvcu čine me sretnim - napisao je jedan student medicine kraj Facebook fotografije svog 'zimzelenog liječnika s Hitne', drvca sa štitnikom i rukavicama, punom opremom za zaštitu od virusa.

Kako piše New York Post, svoju je dekoraciju podijelio i jedan pulmolog iz bolnice Johns Hopkins koji je na Twitter pokazao kako se jelke i borovi ukrašavaju u njegovoj bolnici. - Valjda će me sačuvati od koronavirusa - napisao je.


Američki liječnici inče nisu jedini koje je zahvatio ovaj trend 'Covid ukrašavanja'. Djelatnici jedne britanske Hitne službe svoje su drvce ukrasili uglavnom toaletnim papirom, a umjesto kuglica na njemu se našlo i nekoliko jednokratnih maski i rukavica.

I premda je nekolicina korisnika na društvenim mrežama medicinarima prigovorila što se 'razbacuju sa zaštitnom opremom dok vlada nestašica iste', većina ljudi ovu praksu vidi kao bezopasan način da se liječnici i medicinsko osoblje barem malo zabave dok dežuraju na 'prvim crtama bojišnice.'

Ohhhhh PPE.... on my Christmas tree......makes me happy😂😂😂

Objavljuje Kia FunchessSrijeda, 2. prosinca 2020.

- Jutros smo na radiju čuli za ovo pa smo od upravitelja bolnice tražili da stavi fotku našeg - napisali su britanski liječnici iz Kent Central Ambulance Service kraj fotke 'Covid bora' iz njihove bolnice.

Muško-ženski odnosi secirani od Adama i Eve do današnjih nesporazuma

1/1

Zavirili smo u povijest Name: Naglasak je uvijek bio na brizi o kupcima, a prva je imala i katalošku prodaju

Zavirili smo u povijest Name: Naglasak je uvijek bio na brizi o kupcima, a prva je imala i katalošku prodaju

Zavirili smo u povijest Name: Naglasak je uvijek bio na brizi o kupcima, a prva je imala i katalošku prodaju Više pročitajte na: http://bit.ly/3gNVVvX

Objavljuje Večernji list u Utorak, 15. prosinca 2020.

Komentara 1

NI
Nidge
20:07 18.12.2020.

pa ako nisu imali pametnijih ideja,neka im ga....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije