Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 205
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FOTOEPILACIJA Najbezbolnija i najtrajnija metoda depilacije

Laserom do savršeno glatke kože

15.03.2009.
u 17:46

Sanjate kako nećete morati svako malo posezati za različitim sredstvima za odstranjivanje dlačica? Razmislite o laserskoj depilaciji kojom će vaša koža do ljeta biti posve glatka, a takva će ostati do jeseni i dulje.

Fotoepilacija svjetlom intenzivnog pulsa jedna je od najnovijih metoda odstranjivanja nepoželjnih dlačica sa svih dijelova tijela, a rezultat se vidi već poslije dva tjedna. Broj i debljina dlačica smanjeni su već nakon samo prvog, uvodnog tretmana. - Na nogama i bikiniju dlačice najbrže nestaju jer se na tim dijelovima tijela nalazi oko 70 folikula na jedan četvorni centimetar, dok ih je, primjerice, na licu čak 500. Koliko će tretmana biti potrebno ovisi i o tome jesu li dlačice svjetlije ili tamnije, ali i o životnoj dobi klijenta – kaže Nada Kovač, vlasnica istoimenog kozmetičkog salona koja svojim klijentima nudi uslugu upravo takve trajne depilacije aparatom Active IPL.

Svjetlo intenzivna pulsa istovremeno djeluje na dlačicu i kapilaru koja hrani dlačicu i na taj se način ona uništava s obje strane. Djeluje tako da se pulsevi svjetlosti apsorbiraju u melanin koji se nalazi u folikuli i unutarnjoj ovojnici dlake. Kod samog tretmana na dio tijela s kojeg se žele ukloniti dlačice nanosi se hladni gel te se na njega stavlja sonda koja pomoću svjetlosnog pulsa odstranjuje dlaku.

Tretmani su bezbolni, a potrebno ih je u prosjeku pet do osam kako bi rezultat bio trajan. Nakon toga, samo jednom godišnje treba dolaziti na kontrolu kako bi se vidjelo je li narasla koja dlačica, što je i najveća prednost fotoepilacije.

- Kako dlačice imaju fazu mirovanja i fazu rasta, važno je raditi razmak između tretmana jer se dlačice moraju tretirati u fazi rasta. Na početku se naprave dva, tri tretmana za redom, a onda slijedi pauza od mjesec, dva, ponekad i duže – ističe gospođa Kovač.

Također je bitno da se koža pripremi za tretmane što znači da se tri tjedna do mjesec dana ne smije izlagati suncu niti solariju, a dlačice treba u tom razdoblju redovito šišati ili brijati. I klijent i stručna osoba koja obavlja tretman moraju imati zaštitne naočale.

- Klijentu prije depilacije treba objasniti postupak i redoslijed tretmana, a tada se dogovara i okvirna cijena koja ovisi o količini potrebnih svjetlosnih pulseva i tretmana - kaže Nada. Primjerice, cijena jednog tretmana za nausnice iznosi od 500 do 800 kuna, a Nada kaže kako je to “luksuz” nakon kojeg više nema čestih odlazaka kozmetičaru, a zaboravit ćete crvenilo, prištiće i urasle dlačice.

- Depilacija laserom potiskuje najpoznatiju depilaciju voskom – ističe vlasnica te dodaje da se toj metodi priklanja sve više muškaraca koji se žele riješiti mrskih dlaka s prsa i leđa.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije