Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Važnost zdravog života

Larisa Lipovac otvoreno: „Bavim se tijelom, moram ga njegovati i paziti da me dugo služi. Zato umjetnica mora biti zdrava i tako živjeti“

Larisa Lipovac
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/3
11.04.2022.
u 09:00

Poznata glumica i plesačica otkrila svoje nove projekte, ali i istaknula kakve se discipline drži da bi postigla najbolje rezultate

Uhvatiti Larisu Lipovac ponekad je zbilja teško. S obzirom na to da se ova svestrana glumica i plesačica bavi raznovrsnim projektima i živi poprilično dinamičnim životom. Ipak, zaustavili smo je i saznali što sprema novo u svojoj karijeri, odnosno na kojim projektima radi.

- Moj životni projekt je moj plesni centar Tala unutar kojeg svakodnevno radim sa djecom i mladima na području scensko-izvedbenih umjetnosti pripremajući ih za svjetla pozornice i kazalište. U travnju otvaramo i novi izvedbeni prostor TALA PLE(J)S – Prostor za ples, umjetnost i zabavu! Dugogodišnji san o multifunkcionalnom prostoru i inkubatoru izvedbeno-scenskih umjetnosti koji djeci, mladima, umjetnicima i njihovim organizacijama te široj društvenoj zajednici pruža podršku u razvijanju kreativnog i umjetničkog potencijala te kapaciteta, napokon je postao stvarnost – govori Lipovac.

Kaže, da bi se mogla održati produktivnom, zdravlje je najnužnije, ali to nije uvijek lak zadatak.

- Teško je biti dosljedan te ustrajati i biti discipliniran. Svaki dan vježbati, zdravo jesti, puno spavati…Moj život je jako dinamičan i moram se jako potruditi ako želim ispuniti taj plan – otvoreno priča Larisa, te dodaje da je za takav način života potrebno puno odricanja.

Tajna zdravog života je u poklanjanju

Uz takvu disciplinu i predan rad onome što voli, Larisa kaže da je ključ zdravlja biti u mogućnosti svaki dan pokloniti sebi nešto osobno važno.

- To mogu biti i sitnice poput jednostavnog disanja, masaže, wellnessa, putovanja, boravka u prirodi ili fine ugodne večere, glavno je da je ugodno – pojašnjava Lipovac. Tako primjerice, ona sebi redovito poklanja ples.

Foto: Davor Puklavec/Pixsell

- Ples je u meni. Gori. Bukti. Iz njega proizlazi kreativnost, ljubav i predanost. Ovaj drugi dio jednostavno slijedi sam po sebi. Bavim se tijelom moram ga njegovati i paziti da me dugo služi. Zato umjetnica mora biti zdrava i živjeti zdravo – odlučno tvrdi.

U tom cilju da živi zdravo, priznaje, odricanje nije uvijek lako. Teško joj se odreći čokolade i slatkog, a tvrdi da bi rado smanjila poneku obavezu kako bi se stigla bolje naspavati. Ipak, kaže – nužan je balans u održavanju zdravog načina života.

- Ljudski je da pretjerujemo. Dokle god je to „ponekad i rijetko“ može se tolerirati. Dobro je pokušavati držati zlatnu sredinu. Naravno jako je zahtjevno, ali nije nemoguće. Sve dok u glavi znaš da još uvijek postoji taj moment „ponekad“ mislim da se može dobro balansirati – nadovezuje se.

'Lakše je reći sutra ću'

Iako se zdrav način života preporuča svima, nije to uvijek lak zadatak svakome. Na pitanje zašto to nije nešto što se svakome podrazumijeva, Larisa ima jednostavan odgovor.

- Zato što je to teško. Lakše je odustati ili reći sutra ću. Mislim da je najteži dio zdravog življenja usklađivanje sa svakodnevnim obavezama i izazovima. Kada to čovjek uspije onda je sve riješeno – potvrdila je Larisa. Ona, koja se čvrsto drži zdravog načina življenja, tvrdi – uopće ju ne ograničava.

- Dapače otvara puno toga. Ja sam na primjer upoznala jako zanimljive, pametne ljude koji žive potpuno zdravo. Žive predivno, izgledaju fantastično, imaju osmijeh od uha do uha. Ti ljudi su mi primjer i uzor – opisuje Larisa.

No, svjesna je da postoje i trenutci kad ne možemo apsolutno sami utjecati na svoje zdravlje, te je nužna pomoć i prevencija stručnjaka. Zato Larisa ima vrlo važnu poruku za čitatelje.

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

- Pregledavati se redovito, slušati svoje tijelo, reagirati na upozorenja. Uglavnom naći vremena za sebe. Život u sekundi može postati noćna mora. Uvijek sam odlazila na preglede i više nego je ponekad potrebno. Ali sigurno je sigurno – dobronamjerno upozorava Larisa i dodaje da pod stručne specijalističke preglede misli na pregled grudi, ginekološke preglede, a po potrebi čak i magnetne snimke.

'Posvetite se sebi i u tome budite sebični'

Kako biste lakše obavljali potrebne preglede, možda je vrijeme da razmislite o Croatia dodatnom osiguranju. Dodatno zdravstveno osiguranje omogućuje vam da obavite sistematske i specijalističke preglede te brojne druge zdravstvene usluge u suvremenim poliklinikama, bez uputnica i čekanja. U ponudi dodatnog zdravstvenog osiguranja.

Croatia osiguranja nalazi se više od 600 privatnih poliklinika i suradnih zdravstvenih ustanova u cijeloj Hrvatskoj. Osim što su vam uz dodatno osiguranje lako i brzo dostupne zdravstvene usluge, one vas, ovisno o paketima i polici koju izaberete, u akciji Croatia osiguranja koja traje do 31. svibnja koštaju već od 100 kuna mjesečno.

Vaša iskaznica ide uvijek s vama, jer je digitalna i lako dostupna. Cijeli paket dodatnog osiguranja možete vidjeti ovdje.

Njihove provjerene usluge daju mnogobrojne pogodnosti, te ono najvažnije – zaštitu kada je najpotrebnije. Najvažnije je u očuvanju zdravlja posvetiti se sebi.

-  Posvetite se sebi i u tome budite sebični. Vrijeme posvećeno sebi usrećiti će vaše srce, a sa sretnim srcem možemo sve. Pogotovo utjecati na zdravlje! – Zaključuje Lipovac.

Sadržaj nastao u suradnji s Croatia osiguranjem.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije