Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pripazite!

Kvare okus: Ovo su najveće greške pri pečenju pizze koju većina ljudi radi

Ilustracija
Pixabay/Ilustracija
14.03.2022.
u 14:30

Nedovoljno vruća pećnica jedna je od glavnih pogrešaka pri pečenju pizze. Pećnicu zagrijte na maksimalnu temperaturu i tek kada je zaista vruća, stavite pizzu i pecite je desetak minuta.

Čini se kako je vrlo jednostavno napraviti ovo omiljeno talijansko jelo, ali postoji nekoliko stvari na koje bi trebalo pripaziti kako bi sve ispalo dobro. 

Priprema tijesta

Tijesto se mora dovoljno "odmoriti". Jedna je od najčešćih pogrešaka kad ga se prerano makne s topline. Bitno je da se dovoljno digne da bi bilo podatnije. Tijesto je najbolje kasnije rastezati rukama. Ako se povlači nakon što se razvuče, to znači da ga je potrebno ostaviti da se još malo odmori na sobnoj temperaturi.

Pizza je zdraviji doručak od pahuljica!

Sastojci za pizzu

Umak od rajčice najbolji je ako je domaći, a za ovo je potrebno malo truda. Nakon što se napravi sok od rajčice samo ga je potrebno začini po želji i premazati tijesto. Još jedna važna stvar kada su sastojci u pitanju jest ta da se nikada ne stavljaju oni najjeftiniji.  Važno je i znati dobro iskombinirati sastojke kako pizza ne bi bila preslana ili pak bljutava. 

Zagrijana pećnica 

Sada, kada je omiljeno jelo spremno za posljednji korak, važno je obratiti pozornost na to da pećnica bude dobro zagrijana. Treba je zagrijati na najjaču temperaturu i tek onda staviti pizzu pa peći najmanje deset minuta.

Nije to samo pizza sa sirom, evo što sadrži prava Margherita

Ilustracija
1/8
Ključne riječi

Komentara 2

VO
vorda400
10:29 01.04.2022.

Nikad pećnica koju imate kod kuće nebude imala temperaturu kao profesionalna pećnica ili najbolja stvar za pizzu krušna peć i praktično vi doma pizzu skuhate a ne da je ispečete

MO
modovisisajteMaraschino
20:23 29.03.2022.

Tijesto treba odstajati preko noći. Puno prakse i pizza će svaki put biti odlična. Naročito ako se napuni i rub

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije