Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ako vam je dosadila klasična...

U posljednje vrijeme pravi je hit: Jeste li isprobali bijelu pizzu?

Pixabay
21.01.2022.
u 07:00

Začini, češnjak, sirevi... Ne može bolje!

Ako ste ljubitelj pizze, a dosadila vam je ona klasična s umakom od rajčice, isprobajte ovih dana jedan hit recept koji se širi internetom - bijelu pizzu.

Iako nije novost u svijetu kuhanja, pizza s bijelom podlogom tek je nedavno postala popularna, a mi donosimo odličan recept i nekoliko savjeta za pripremu.

Kako prenosi Delish, jako je bitno da koristite svježe začine - origano, timijan, bosiljak - jer će obogatiti okus sira. Također, koristite crni papar koji će se odlično slagati s mliječnim proizvodima, posebno ricottom.

Sastojci:
Pola kile pizza tijesta, možete uzeti ono iz pekare
1/4 šalice maslinovog ulja
4 režnja češnjaka
1 i pol šalica ricotte
Pola žličice soli
Pola žličice mljevenog crnog papra
1 žlica svježeg origana
1 žličica svježeg timijana
2 šalice ribane mozzarelle
1/4 šalice pecorino Romano sira
Malo suncokretovog ulja, za premazivanje
Žlica kukuruzne krupice, za posipanje
Malo usitnjenih chilli papričica, za posipanje

Pizza je zdraviji doručak od pahuljica!

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 250°C. Uzmite veliki protvan za pečenje, namažite ga uljem i posipajte kukuruznom krupicom. 

U jednoj tavi, na srednjoj vatri, zagrijte maslinovo ulje. Dodajte češnjak izrezan na šnitice i pržite ga dok ne poprimi zlatnu boju. Izvadite češnjak, posolite ga i ostavite sa strane. Sačuvajte i ulje. 

U jednoj zdjelici pomiješajte ricottu, sol, papar i polovicu začina, 

Razvaljajte tijesto i prebacite ga u protvan. Premažite uljem u kojem ste pržili češnjak, mozzarellu, pecorino i ricottu sa začinima. Pecite 15-ak minuta. Kada izvadite iz pećnice, posipajte s ostatkom začina i komadićima češnjaka te čilijem po želji.

Tajna za savršenu pizzu nije u sastojcima već u jednom triku u pripremi

1/5
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije