Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Kuharica otkrila: Ova dva sastojka dovoljna su za najbolju marinadu za pečenu piletinu

Samo jedna promjena u pripremi pečene piletine popravit će njezin okus.
09. kolovoza 2020. u 07:00 3 komentara 74698 prikaza
Foto: shutterstock

Dolaskom toplog i sunčanog vremena započela je i sezona roštiljanja. Uz popularno meso, poput ćevapa i pljeskavica, mnogi na svom roštilju vole pečenu piletinu. Na roštilju se uvijek dobije hrskava i ukusna piletina, ali jedan korak u pripremi mogao bi još poboljšati njezin okus. Svako meso prije pečenje treba marinirati, a stručnjakinja za hranu za Lifehacker podijelila je koja je najbolja marinada za pečenu piletinu.

Za najbolju marinadu za piletinu potrebna su samo dva sastojka - sol s češnjakom i jogurt. Iako to ne zvuči kao najbolja kombinacija, stručnjakinja Claire Lower tvrdi da uz njih piletina ispadne ukusna i hrskava. Sol s češnjakom je odlična kombinacija dva sastojka koja daju odličan okus hrani, a može se lako pronaći u svakoj trgovini. Ali kako je koristiti za pečenu piletinu?

U jednoj posudi pomiješajte jogurt i sol s češnjakom, količina jogurta ovisi o količini mesa koje pripremate. Kao najbolju metodu za dodavanje soli s češnjakom, Claire navodi da marinada mora imati okus kao da je ‘mrvicu previše soli i češnjaka’. U pravilu koristi jednu žlicu soli s češnjakom na svaku čašicu jogurta, ali savjetuje da pronađete svoju mjeru jer nije svaka sol s češnjakom ista - neka je preslana, a neka ima previše češnjaka.

Marinadu prelijete preko piletine koju namjeravate jesti na žaru, stavite piletinu u vrećicu i ostavite vrećicu u hladnjaku preko noći, odnosno do 24 sata. Kad dođe vrijeme za roštilj, jednostavno obrišite višak papirnatim ručnikom i pecite preko vrućeg ugljena ili plamena na plin. Ova je piletina vrlo dobra za roštilj, ali je ukusna i hladna, tako da se ne bojite napraviti previše.

Video o pravilnom cijeđenju tjestenine izazvao burnu raspravu:

Super trik Kuhari savjetuju: Ovako će pečeni krumpir baš uvijek ispasti hrskav i ukusan Mljac! Popularni kuhar podijelio jednostavan trik s kojim će krumpir biti kremast i jako ukusan Bicikliranje NEZABORAVNA AVANTURA Biciklirajte Zagrebom i okolicom: Koje su rute idealne za obitelj, ali i najhrabrije ovisnike o adrenalinu?
UPLETEN U AFERU JANAF
Tko je zapravo gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić?
Gastro Zagreb
Jesen na našem stolu
Gastro sezona: Što nas dolaskom jeseni čeka na našim stolovima
  • Dobrojavno:

    1.sol 2.češnjak 3.jogurt = dva sastojka ;÷)

  • djubrava:

    Sol sa češnjakom je sastojak koji se lako može pronaći u svakoj trgovini???

  • zorro.cz:

    Piletina je nježno meso i ne podnosi previše češnjaka jer gubi svoj okus. Taj recept vrijedi možda za staru piletinu kojoj treba "ubiti" okus da se ne osjeti smrad...