Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Kuhari savjetuju: Ovako će pečeni krumpir baš uvijek ispasti hrskav i ukusan

U pripremu pečenog krumpira uklopite ove savjete i dobit ćete savršeno hrskav krumpir.
07. kolovoza 2020. u 07:00 1 komentara 77142 prikaza
Foto: shutterstock

Hrskav izvana, mekan i lagan iznutra – savršen pečeni krumpir. Jedan od najčešćih problema kod pečenja krumpira jest što unutrašnjost ostane sirova, a izvana se ispeče, ali postoji način s kojim ćete postići da vam se krumpir uvijek savršeno ispeče. Kuhari i stručnjaci za hranu za GoodFood podijelili su najbolje savjete za pečeni krumpir.

Ne režite ga na premale komade

Komade krumpira narežite prilično velike, što će smanjiti mogućnost raspadanja tijekom pečenja. 

Kuhajte ga dok ne bude mekan

Krumpir se prije pečenja treba skuhati. Ali kako biste dobili najbolje rezultate, skuhajte ga dok ne postane mekan, ali ga nemojte skuhati do kraja. 

Okrenite ih na pola pečenja

Kada je krumpir napola pečen, pažljivo ga preokrenite. Taj se postupak obično radi oko 40. minute pečenja. 

Dodajte brašno

Prije nego što krumpir stavite peći, ubacite ga u brašno ili palentu. Oni će se spojiti s uljem i dodati dodatnu hrskavost krumpiru.

Video o pravilnom cijeđenju tjestenine izazvao burnu raspravu:

Bicikliranje NEZABORAVNA AVANTURA Biciklirajte Zagrebom i okolicom: Koje su rute idealne za obitelj, ali i najhrabrije ovisnike o adrenalinu? prirodno i lako Znate li kako se čuva krumpir? Spriječite proklijavanje uz samo jednu jabuku Mljaac! Kuhar podijelio recept za najhrskaviji pečeni krumpir: Potrebna su vam samo dva sastojka Jednostavno je Kuhari otkrivaju kako da vam pomfri iz zamrzivača ispadne apsolutno savršen
POLICIJA SVE SNIMILA
Kako se radilo u aferi Janaf: Kovačević je naručivao eskort dame, a Grgić strahovao da ga netko vidi
Kotiga i Ribafish: Najbolje ribe su na istoku!
HEDONIZAM
Kotiga i Ribafish: Najbolje ribe su na istoku!