Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Diva

Jednostavna, a tako elegantna: Juha od rikule i račića

U jednostavnoj juhi spojeni su okusi tako različiti da djeluje egzotično: specifičan okus kozica stopit će se s gorkastom rikulom, nježnim vrhnjem i oštrim kajenskim paprom
27. veljače 2014. u 14:28 0 komentara 279 prikaza
Juha od rikule i račića
Foto: Danijel Berković/PIXSELL

Sastojci:

100 g rikule, 40 ml maslinova ulja, 120 g repova rakova (kozice), 1 češanj češnjaka, 20 g maslaca, 20 g Gussnela Dolcela, 100 ml bijelog vina, 1 Kokošja kocka Podravka, 200 ml vrhnja za kuhanje, kajenski papar

Priprema:

Rikulu dobro operite i posušite. Vrlo kratko je popržite u malim obrocima na maslinovu ulju i odložite na upijajući papir. Na maslacu kratko popržite račiće i nasjeckani češnjak, pospite Gussnelom, dobro promiješajte i zalijte vinom. Zatim ulijte oko 700 ml vode i ostavite da zavrije. Dodajte kokošju kocku i kuhajte još oko 10 minuta. Rikulu, ocijeđenu od masnoće, sitno narežite i dodajte u juhu. Ostavite da još kratko prokuha i na kraju umiješajte slatko vrhnje i začinite kajenskim paprom.

>>Ne trebate ga izbjegavati. Ovaj kruh ima čak 50 posto manje kalorija

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.