Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljivo

Istraživanje je pokazalo da su očevi puno pažljiviji prema ženskoj djeci

Shutterstock
21.07.2021.
u 16:30

Što kažete, je li ovakva situacija i u vašoj obitelji?

Nedavno provedeno istraživanje na 50-ak očeva koji imaju djecu u dobi od jedne do dvije godine potvrdilo je teoriju koja se često provlači kroz današnje društvo - očevi su pažljiviji prema ženskoj djeci.

Tim istraživača promatrao je komunikaciju između tate i djeteta, a istovremeno su napravili MRI snimke mozga. Tako su otkrili da spol djeteta uvelike utječe na način komuniciranja od strane oca.

S kćerima su tako tate više plesali i pjevali dok sa sinovima imaju nešto grublju igru poput hrvanja. 

Časna sestra (55) oduševljava mladolikim izgledom: "To je zato jer nemaš muškarca u životu"

Osim toga, imali su jače reakcije na sretna lica djevojčica nego na neutralna i ozbiljna lica sinova - koja bi, recimo, majke više zabrinula.

Kada je u pitanju razgovor, istraživači su primijetili da tate s kćerima razgovaraju o osjećajima i na nježniji način, dok sa sinovima koriste ozbiljniji vokabular, prenosi Bright Side.

Evo kako tijekom ljeta izbjeći poznatu dječju rečenicu: „Mama, tata, meni je dosadnoooo!“

1/4

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije