Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moda za dom

Issey Miyake reciklirao plastične boce u svjetiljke origami-stila

miyake (1)
Foto: Issey Miyake/Artemide
1/9
11.06.2012.
u 12:14

Od jednog komada prozračne, a postojane reciklirane tkanine izrađuju se 2D sjenila koja se "rasklapaju" u 3D forme

Japanski modni dizajner Issey Miyake u suradnji s talijanskom tvornicom rasvjete Artemide predstavio je novu kolekciju IN-EI (japanski izraz za sjenu, sjenovito). U kolekciji su viseće, podne i stolne LED svjetiljke od tkanine koja je načinjena od vlakna što se izrađuje recikliranjem plastičnih boca.

Iz jednog komada tkanine, preklopljenog u 2D formi, lako se “rasklapaju” 3D sjenila geometrijskih oblika. Materijal zadržava željeni oblik bez dodatnog okvira i propušta difuzno svjetlo koje stvara poseban ugođaj.

Issey Miyake već desetljećima eksperimentira s preklapanjem i nabiranjem tkanine u origami stilu, a istražuje i nove mogućnosti tekstilne tehnologije. Tako su svjetiljke IN-EI nastale iz projekta 132.5 Issey Miyake u kojemu odjeća ujedno može biti i plošna s naborima, i u 3D formi. Projekt se temelji na oblicima koji su stvoreni posebnim matematičkim programima, no krajnji rezultat nije strogo tehnički – Miyakeove svjetlosne skulpture eterične su i prozračne.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije