Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjajno!

Isprobajte ove koktele sa šampanjcem za posebnu proslavu Nove godine

shutterstock
31.12.2022.
u 13:16

Okus pjenušca je ublažen sokom, likerom i drugim sastojcima u vašem koktelu od šampanjca.

Pjenušavo vino ima mnogo naziva, šampanjac, prosecco, cava, pjenušac, ali uvijek je savršeno piće za Novu godinu. S obzirom na to da je većina nas spremna pozdraviti ovu godinu, pravo je vrijeme da je podignemo na viši nivo uz stvarno sjajnu bocu pjenušavog vina ili koktel od šampanjca da nazdravimo Novoj godini, kako prenosi Real Simple.

Upamtite, ne treba vam skupa boca šampanjca ako ga miješate u šampanjac punč, Bellini ili neko drugo zabavno piće. Okus pjenušca je ublažen sokom, likerom i drugim sastojcima u vašem koktelu od šampanjca.

Negroni Sbagliato

Sastojci:

  • 75 ml Campari
  • 75 ml 1757 Vermouth di Torino
  • 75 ml Prosecca
  • 1 kriška naranče (po želji)

Priprema:

Stavite veliku kocku leda u čašu. Dodajte sastojke i lagano promiješajte da se sjedine. Ukrasite kriškom naranče.

Vino za srce, a šampanjac za mozak? Doznajte zašto su dobra ova alkoholna pića:

1/6

Pomegranate Royale

Sastojci

  • 30 ml soka od šipka
  • 7 ml votke
  • 15 ml likera Chambord ili St. Germain
  • 15 ml limunovog soka
  • 15 ml jednostavnog sirupa

šampanjac

Priprema:

Sastavite prvih pet sastojaka u shakeru za koktele s ledom i protresite dok se ne ohladi. Procijedite u čašu za šampanjac i prelijte šampanjcem.

Aperol Spritz
Ulijte 60 ml Aperola i 90 ml Prosecca u vinsku čašu napunjenu ledom. Prelijte s malo sode i lagano promiješajte. Ukrasite kriškom naranče. 

Sparkling Amaretto Sour

Sastojci:

  • 30 ml Amaretto likera
  • 15 ml jednostavnog sirupa (otopite jednaku količinu šećera u vodi)
  • 21 ml svježeg soka od limuna
  • 120 ml Prosecca
  • 1 kriška naranče
  • 1 višnja maraskino

Priprema:

Ulijte Amaretto, sirup i sok od limuna u shaker za koktele s ledom. Promućkajte, zatim procijedite u čašu napunjenu ledom. Dodajte Prosecco i lagano promiješajte da se sjedini. Ukrasite kriškom naranče i trešnjom.

Cider Bellini

Sastojci:

  • Pjenušac
  • 15 soka od jabuke
  • ukras po želji: 1 grančica svježeg ružmarina

Priprema:

Ulijte sok od jabuke u čašu za šampanjac. Prelijte pjenušcem. Poslužite s grančicom ružmarina.

Žena kaže da pećnicu čisti samo jednom godišnje: "To je dovoljno ako sami napravite ovakvo sredstvo..."

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije