Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korisno

Imate problema s moljcima? Evo kako ćete ih se jednostavno riješiti uz pomoć jednog prirodnog proizvoda

shutterstock
10.05.2022.
u 07:00

Savjet je prilično jednostavan jer većina doma ima proizvod potreban za rješavanje ovog problema.

Dosadnih se insekata često teško riješiti, a neki poput moljaca brzo i tiho u domu naprave kaos, uništavajući odjeću i namještaj. Ako i sami imate problem s dosadnim i štetnim moljcima, sigurno niste jedini, no postoji način da ih se riješite: The Sun otkriva jedan jednostavan trik s kojim ćete moljce zauvijek otjerati!

Soda bikarbona može učiniti čuda, no nemojte se njome koristiti za ovo...

1/6

Naime alkoholni ocat koji se koristi i kao prirodno sredstvo za čišćenje mijenja pH razinu površine koju dodiruje. a jajašca moljca i njegove ličinke ne mogu preživjeti u tako kiseloj sredini.

S obzirom na to da većina kućanstava već ima ocat u svojoj kuhinji savjet je vrlo jednostavan, a funkcionira upravo zbog visoke kiselosti octa koja moljcima nikako ne odgovara.

Ipak, sami će alkoholni ocat biti prejak pa ga uvijek prije razrijedite s malo vode. Budite oprezni kada ga koristite u domaćinstvu jer može oštetiti neke površine; npr. metalne, kamene ili drvene.

Sva mjesta na kojima nalazite moljce očistite mješavinom octa i vode, a ne zaboravite na vješalice za odjeću i unutarnje ladice u kojima mogu vrebati.

Ova mjesta mnogi zaborave očistiti, a puna su bakterija!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije