Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na žlicu

Top-lista najpopularnijih recepata: Kremasta juha od poriluka uvijek je pri samome vrhu

Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan
09.05.2022.
u 06:40

Nema se što puno hvaliti ovu juhu – treba samo zagrabiti što dublje u lonac i baciti se na jelo. Prijedlog je da je servirate uz dodatak šarenog papra i nekoliko kapi maslinova ulja.

Poriluk u bilo kojem obliku uvijek je dobra ideja za početak radnog tjedna, a u ovoj juhici će vas oduševiti. Recept je osmislila gastroblogerica Nasja Duplančić, a na njezinom blogu Mama, ja sam gladan nalazi se na top-listi najčitanjih recepata. Tu su još i neizostavni domaći njoki, proljetno varivo od mladog graška, jela s bobom, tart s jagodama i brojni drugi... 

Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan

Kremasta juha od poriluka:

Sastojci:

3 krumpira srednje veličine

2 velika poriluka

3 češnja češnjaka

maslinovo ulje

muškatni oraščić

sol, šareni papar

2 žlice pune kiselog vrhnja 

malo limunova soka

Priprema:

Poriluk prerežite po duljini pa ga pažljivo operite. Odstranite 5 cm zelenog dijela. Krumpir ogulite i narežite na kockice, poriluk narežite na trakice. Poriluk stavite u lonac s malo maslinova ulja, odmah posolite pa pirjajte oko 15 minuta da uvene.
Dodajte narezani češnjak i još minutu pirjajte. Ubacite krumpir i sve prelijte vodom. Dodajte malo papra, muškatnog oraščića, malo crvene, dimljene paprike, poklopite i pustite da kuha dok krumpir ne omekša. Sad sve usitnite štapnim mikserom, kušajte, dodajte još soli i začina po ukusu. Dvije pune žlice vrhnja stavite u zdjelicu i dodajte u vrhnje nekoliko žlica vruće juhe da se temperira. Sad ubacite vrhnje u juhu i sve promiješajte. Dodajte malo limunova soka. Servirajte na tanjure uz dodatak šarenog papra i nekoliko kapi maslinova ulja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije