Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za čišće staklo

Imate ogrebotine na prozorima? Riješite ih se jednostavno uz samo jednu stvar!

Shutterstock
11.10.2023.
u 07:00

Površinske ogrebotine mogu biti rukotvorina vaših krznenih prijatelja, revne djece, majke prirode ili samo neka istrošenost

Prozori su važan dio vašeg doma. Pomažu poboljšati ventilaciju prostorije, dopuštaju prirodnom svjetlu i zraku da uđu u vaš dom i služe kao vaš osobni 'portal' u vanjski svijet. Međutim, s vremenom mogu početi razvijati nesavršenosti poput malih ogrebotina, nagrđujući površinu prozora i utječući na jasnoću i prozirnost stakla, piše House Digest.

Ove površinske ogrebotine mogu biti rukotvorina vaših krznenih prijatelja, revne djece, majke prirode ili samo neka istrošenost. Dakle, ako sljedeći put kad čistite prozore primijetite sitne ogrebotine na staklu, popravite ih prije nego što se prodube i izazovu nepopravljivu štetu. Srećom, tajna za popravljanje tako malih ogrebotina na vašim prozorima već je prisutna u vašoj kupaonici: pasta za zube.

VEZANI ČLANCI:

Čišćenje pastom za zube ne oduzima mnogo vremena i učinit će čuda na malim ogrebotinama na vašim prozorima. Ali, upamtite - djelotvorna je samo na manjim ogrebotinama. Iako će vaša tuba paste za zube učiniti da one manje magično nestanu, neće imati previše utjecaja na velike ogrebotine.

Prije nego počnete, očistite prozor sredstvom za čišćenje stakla i obrišite ga čistom krpom. Kada je gotovo, ostavite da se suši na zraku nekoliko minuta. Sada prikupite potrepštine koje će vam trebati da popravite male ogrebotine na vašem prozoru: tubu paste za zube bez gela i pigmenta (po mogućnosti one sa sodom bikarbonom) kako biste iskoristili njena neabrazivna svojstva i čistu krpu od mikrovlakana.

Stavite malo paste za zube na krpu i trljajte je o staklo malim, kružnim pokretima. Iako morate malo pritisnuti kako biste uklonili ogrebotinu, pazite da ne pritisnete previše. Nastavite tako trljati od 30 sekundi do jedne minute. Nakon toga, vlažnom krpom obrišite ostatke paste za zube, a zatim površinu stakla prijeđite suhom krpom. Na kraju provjerite je li mala ogrebotina na prozoru još vidljiva. Ako jeste, ponavljajte postupak dok ne nestane. A u slučaju da ovaj trik s pastom za zube nije učinkovit na vašim prozorima, kontaktirajte profesionalce.

Kožne cipele su vam pune ogrebotina? Evo kako ih jednostavno očistiti koristeći samo jedan proizvod!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije