Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Fiumanka – riječki praznik pod jedrima

Fiumanka (1)
Foto:
1/4
PR
Autor
PR članak
17.05.2012.
u 16:26

Riječani s nestrpljenjem iščekuju vikend u kojem njihov grad poprima jedinstven izgled

Rijeka i njezina luka, od 7.  do 10. lipnja 2012. ponovno će ugostiti brojne domaće i strane nautičare i predstavnike medija na 13. međunarodnoj jedriličarskoj manifestaciji Fiumanka.

Riječani s nestrpljenjem iščekuju vikend u kojem njihov grad poprima jedinstven izgled. Spektakularni prizori stotine jedara ispred Rijeke nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a riva prepuna ljudi i luka u kojoj se traži mjesto više, pretvaraju Rijeku u grad koji živi uz more i s morem.

Fiumanka je riječki praznik jedara. Pod njezinim imenom održava se ukupno pet regata i brojni prateći sadržaji za posjetitelje. Fiumankin moto "Imaš brod, imaš jedro – prijavi se!" tih nekoliko dana prihvaća se s mnogo entuzijazma. Tada jedre svi, od medija na Press Fiumanci, do ljubitelja tradicionalne gradnje, oni sklonijih pravim sportskim ili zahtjevnim navigacijskim regatama, a nezaobilazan dio postalo je i virtualno jedrenje.

Bez obzira na to na kojoj regati sudjelovali, Fiumanka je u cijelosti besplatna! Majicom, vezom za brod i obrokom uz čašu pića nakon regate nagrađuje sve svoje sudionike. Ni posjetitelji Fiumanke koji je radije gledaju s kopna neće ostati uskraćeni za izniman doživljaj, pogotovo nađu li se na riječkoj rivi u večernjim satima jer dobra zabava neizostavan je dio svih jedriličarskih druženja, pa tako i Fiumanke za koju će se u petak 8. lipnja pobrinuti klape i Dalmatino, a u subotu 9. lipnja najbolji jedriličar među glazbenicima – Marijan Ban.

Od prošle godine, kao dodatni razlog za posjet Rijeci i Fiumanci novi je Sailing Show s izlagačima čija je ponuda vezana uz opremu za more i jedrenje.

Kako bi i nadalje s istim uspjehom organizirali regatu koja je u cijelosti besplatna za sve koji žele biti njezinim dijelom, potporu nam pružaju sponzori i pokrovitelji Fiumanke. Uz već tradicionalne pokrovitelje Grad Rijeku, Lučku upravu Rijeka, Primorsko‐goransku županiju i Turističku zajednicu Grada Rijeke, uspješnu plovidbu trinaeste po redu Fiumanke omogućili su: INA d.d. Zlatni sponzor, Jana kao Srebrni sponzor, Zagrebačka pivovara i Strabag, najdugovječniji sponzor Fiumanke.

Sve informacije o programu i regatama mogu se pronaći na stranicama www.fiumanka.hr

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?