Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nutricionisti:

Evo zašto je bitno da svaki dan pojedete jedan agrum

naranče
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
25.10.2018.
u 09:14

Nutricionisti dr. Sarah Brewer i Juliette Kellow tvrde da su agrumi ključni za dugotrajan i zdrav život te preporučuju da svaki dan pojedemo barem jedan agrum – naranču, limetu, grejp, mandarinu..

Iako je poznata činjenica da je voće potrebno našem tijelu, pokazalo se da agrumi poput naranče, limuna, grejpa imaju posebno djelovanje na zdravlje.

Nutricionisti dr. Sarah Brewer i Juliette Kellow tvrde da su agrumi ključni za dugotrajan i zdrav život te preporučuju da svaki dan pojedemo barem jedan agrum – naranču, limetu, grejp, mandarinu..

Razlog? Agrumi sadrže antioksidativne polifenole i vitamin C koji štite stanice tkiva od oštećenja koja nastaju djelovanjem slobodnih radikala. 

Poznato je i da agrumi pomažu kod oštećenja kože nastalog izlaganjem suncu, pa ako ste preko ljeta koji put izgorjeli, agrumi će pomoći obnavljanju kože, ali i u smanjenju sitnih bora.

Pokazalo se i da vitamin C pomaže u borbi protiv raka, piše Misskyra.com

Pogledajte i video Sve što niste znali o mikrovalnoj pećnici

Komentara 2

DU
Deleted user
13:10 25.10.2018.

Evo zašto je bitno da svaki dan pojedete jedan agrum…………... jel to kaze huffington post, daily mail ili metro.....

VU
vuky91
13:54 25.10.2018.

Nije bitno toliko ko to kaže, bitnije je da pojedeš taj jedan agrum. Ovako ti je organizam zakiseljen, toksičan i gubiš energiju na ovakve glupe komentare. VL je odavno prestao biti portal koji razmišlja već je spao na tupo prepisivanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije