Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grozno!

Djevojka (14) preminula jer joj je mobitel eksplodirao pokraj uha dok se punio

Instagram/Dolasheva Ayazhan
30.09.2019.
u 11:19

Spavala je s pametnim telefonom na jastuku, a u zoru joj je mobitel eksplodirao te je zadobila ozljede glave i odmah umrla

Alua Asetkyzy Abzalbek (14) iz Kazahstana zaspala je dok je slušala glazbu s mobitelom na jastuku koji se punio cijelu noć, a ujutro je pronađena mrtva jer je mobitel eksplodirao. 

Foto: Getty Images

Policija je rekla kako se mobitel punio cijelu noć, a baterija se pregrijala i eksplodirala. Alua je zadobila ozljedu glave i odmah preminula. Forenzičari su potvrdili kako je mobitel eksplodirao u rano jutro, a njezina je smrt opisana kao tragična nesreća. 

Nije otkriveno o kojem se brendu pametnog telefona radi. 

Foto: Instagram/Dolasheva Ayazhan

Njezina prijateljica Ayazhan Dolasheva na svojem Instagram profilu napisala je kako ne može vjerovati da se to dogodilo. "Bila si najbolja. Znamo se od djetinjstva. Teško mi je bez tebe. Nedostaješ mi. Napustila si me zauvijek", izjavila je za Daily mail.

Pregrijavanje mobitela može biti stvarno opasno, a to najbolje dokazuje i ovaj slučaj. Osim do pregrijavanja zbog izloženosti mobitela visokim temperaturama i suncu dulje vrijeme, do pregrijavanja može doći i pri punjenju. Važno je mobitel maknuti s punjača nakon što je napunjen. Predugo punjenje mobitela može također skratiti život baterije. 

Pogledajte koliko muškarci poznaju ženske proizvode:

 
Ključne riječi

Komentara 20

PO
posluzitelj
13:20 30.09.2019.

Na drugim portalim pisu da je umrla od strujnog udara

Avatar Dokman
Dokman
12:09 30.09.2019.

Nije poznato o kojem se telefonu radi? Da ne bi slučajno otkrili...

GI
ginox
19:20 30.09.2019.

Mobitel ne može eksplodirati od predugog punjenja jer u trenutku kad se baterija napuni na 100%, punjenje prestaje, a mobitel koristi struju iz punjača kako bi održao bateriju na 100%. Samim time ne može doći ni do pregrijavanja do te temperature da bi uzrokovala eksploziju. Ako je eksplodirala, baterija je bila fizički oštećena ili zamijenjena jeftinim smećem upitne kvalitete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije