Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oduševio svijet

Ocu prognozirali još šest mjeseci života: Evo što je napravio 8-godišnji sin kako bi ga spasio

Dječak spasio život umirućem ocu
Foto: Facebook
1/4
06.11.2016.
u 09:15

Liječnici su Caovu ocu, koji boluje od leukemije, prognozirali još šest mjeseci života ukoliko ne ode na transplantaciju koštane srži

Cao Yinpeng (8) dječak iz istočne Kine u dva mjeseca udebljao se 10 kilograma kako bi svome ocu mogao donirati koštanu srž.

U siječnju je ocu dijagnosticirana leukemija, a Cao će svojom donacijom tkiva spasiti njegov život. Liječnici su mu prognozirali još šest mjeseci života ukoliko ne ode na transplantaciju. Kako prenosi South China Morning Post, Cao je želio pomoći ocu darujući mu život, kao što ga je on darovao njemu.

Foto: Facebook/ Naš potok

Foto: Facebook

Pripreme za operaciju

Dječak je svaki korak pomno isplanirao sa svojom obitelji. Budući da operacija zahtjeva minimalnu težinu od 45 kilograma za proizvodnju dovoljnih količina krvi, Cao je slijedio posebni režim prehrane i tjelovježbe kako bi se udebljao. Pripreme su započete u lipnju, a operacija je izvršena u srpnju ove godine. Njegov otac izvrsno se oporavlja, a dječak je naučio i kuhati kako bi brinuo o njemu.

Darivatelji koštane srži moraju biti između 18 i 45 godina starosti, ali u ovom slučaju učinjena je iznimka kako bi mladi donor pomogao spasiti život članu obitelji.

>> Donirala je srce svog sina. Zatim ga je prvi puta čula u tijelu druge djevojčice

Komentara 7

MM
maximilijanalexandar.max
09:45 06.11.2016.

Želim i sinu i ocu da se brzo oporave i da žive u zdravlju i toplini svoga doma. Ljubavi im garant neće nedostajati. Hvala bogu da je sve dobro prošlo!

MA
marijanka
10:47 06.11.2016.

Neka dragi Bog blagoslovi i cuva obojicu

HR
hromcan
10:13 06.11.2016.

Za svaku pohvalu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije