Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne podnose vrućine

Cvat ovih trajnica nije rezerviran samo za ljeto, nego će potrajati sve do listopada ili prvog mraza!

shutterstock
01.09.2020.
u 15:35

Upoznajte biljke koje nas svojim raskošnim cvatom počinju osvajati koncem kolovaza i cvatu sve do kraja listopada.

Svi koji svoj vrt oplemenjuju cvijećem znaju da je sezona cvata zlatno vrijeme kada se sav trud tijekom godine konačno isplatio. Tada mogu vidjeti svoje biljke u punoj ljepoti, a cilj je održati ih takvima što dulje. Među mnogim trajnicama ima i onih čiji cvat nije rezerviran samo za lipanj i srpanj, nego može potrajati sve do listopada ili prvog mraza. Donosimo nekoliko takvih!

Ukrasni luk pripada vrsti bilja koja s lakoćom uspijeva u vrtu, no iznenađujuće, nije tako popularan izbor i često ga se zaobilazi. Impozantna, savršeno okrugla glava cvijeta na čvrstoj stabljici njegova je najprepoznatljiva odlika. 

Neven je jednogodišnja ljetna biljka koja pripada porodici Compositae. Podrijetlom je iz južne Europe. Cvate od lipnja do listopada, ovisno o sorti i o vremenu sijanja. Kod nas slovi kao starinska biljka koja se od davnina mogla vidjeti u našim seoskim vrtovima, a upotrebljavala se i kao kuhinjski začin. Kao vrtna biljka jako je zahvalna i nezahtjevna pa i nju možemo svrstati u biljke pogodne za početnike u vrtlarstvu.

Jedić cvate od sredine ljeta do jeseni. On je vrlo otporan na hladnoću, dok vrućinu ne podnosi. Vrlo dekorativno djeluje u kamenjaru i gredicama i jedna je od najljepših plavih trajnica. Oprez: jedini nedostatak mu je da je vrlo otrovan. Izbjegavajte ga u vrtovima s djecom ili kućnim ljubimcima. 

Pripremite se na snažno nvrijeme koje nas očekuje:

 

Komentara 1

Avatar Hazl113
Hazl113
15:56 01.09.2020.

To je poslastica za puževe golaće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije