Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko bi rekao

Često vam se na majicama pojave sitne rupice? Evo tko je glavni krivac!

Shutterstock
31.07.2022.
u 07:00

Stručnjaci otkrivaju i kako to spriječiti.

Sigurno ste već više puta primijetili sitne rupice na odjeći, ali ne znate kako su nastale. Bayard Winthrop, osnivač tvrtke America Giant otkrio je da su za sve krive traperice i remen.

- Mjesto na kojem je nastala rupica trljao se o gornji dio traperica gdje se nalaze gumbi i nerijetko remen. Upravo zbog toga dolazi do pucanja odjeće, a da toga nismo ni svjesni - objasnio je.

Nikada nemojte prati rublje na 30 ili 40 stupnjeva i to zbog vrlo ozbiljnog razloga!

1/8

Otkrio je i kako spriječiti ponovno nastajanje rupica kako ne biste morali bacati odjeću.

Za početak, kupujte kvalitetnu odjeću neke marke koja ulaže u svoje materijale i izradu. Nemojte prati traperice i tanke majice zajedno u perilici - metalni patentni zatvarači na hlačama mogu odjeću poderati tijekom tog procesa, prenosi The Sun.

Ipak, ako se radi o skupini rupa na jednom mjestu, vjerojatno vam je moljac pojeo odjeću. Njih se možete riješiti tako da u svoje ormare stavite vrećice s lavandom, jer moljci mrze taj miris.

Kuharica tvrdi da pogrešno čistimo dasku za rezanje: Ima trik za uklanjanje nečistoća i bakterija! 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Svračak
Svračak
10:34 31.07.2022.

Tko ne zna da su ovakve rupice od moljca neka mu moljac i dalje jede robu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije