Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA RODITELJE

Boravak na otvorenom pomaže kod zdravlja i razumijevanja

'12.12.2010., Sljeme, Zagreb - Lijep suncan dan i dovoljno snijega izmamio je Zagrepcane na sanjkanje na Cinovnickoj livadi.  Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL'
'Tomislav Miletic/PIXSELL'
31.01.2012.
u 10:21

Za djecu je upravo zimsko vrijeme idealno za boravak na svježem zraku, posebno ako se to vrijeme iskoristi za učenje kroz igru

Prazna igrališta govore u prilog tome da mnogi zimske mjesece nužno povezuju s boravkom u zatvorenim prostorima i igraonicama. No, britanski stručnjaci savjetuju da je za djecu upravo zimsko vrijeme idealno za boravak na svježem zraku, posebno ako se to vrijeme iskoristi za učenje kroz igru.

Redoviti boravak vani pomaže, objašnjavaju na Mumsnetu, ne samo u jačanju imuniteta već i u razvoju djeteta, jer mnoge stvari o kojima sluša kod kuće može staviti u njihov pravi kontekst.

Tako su nedavne studije pokazale da boravak na otvorenom pomaže u osamostaljivanju, poboljšava zdravlje te pomaže kod spavanja, povećava agilnost i fizičku spretnost, poboljšava koncentraciju i društvene vještine te djeca razvijaju veće razumijevanje za prirodu i okoliš.

Iako mnogi roditelji brinu zbog potencijalnih opasnosti na otvorenom, stručnjaci tvrde da se boravak na otvorenom treba sve više popularizirati i u osnovnim školama, jer pruža mogućnost za produbljivanje njihova znanja. Odavno je poznato, prenosi Mumsnet, da ono što naučimo kroz iskustvo dulje i kvalitetnije ostaje memorirano nego stvari koje učimo iz knjiga.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije