Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slijedite li ih?

Beauty blogerica podijelila 5 najvažnijih anti age savjeta: 'Žao mi je što ih nisam znala i ranije!'

njega kože
Shutterstock
08.09.2022.
u 11:30

Osim što 'resetira' i pomlađuje stanice', retinol dokazano potiče i proizvodnju kolagena koji je ključan sastojak u procesu usporavanja starenja kože.

Beauty blogerica i zaljubljenica 'skin care junkie' Kanađanka Angela podijelila je na svom Instagramu nekoliko jednostavnih, ali ključnih savjeta za borbu protiv starenja kože.

- Neke od ovih stvari ste sigurno već i čuli, a ponavljaju ih i mnogi dermatolozi - rekla je i dodala kako joj je žao samo što ih nije sve čula i ranije. 

Tri stvari koje morate napraviti da vam make up potraje cijeli dan

njega kože
1/8

1. Ne pretjerujte s pilingom

Isto napominju i dermatolozi prema kojima se piling ne preporučuje više od dva do tri puta tjedno, naravno ako i toliko koža može podnijeti.

2. Budite uporni s retinolom

Mnogima je sigurno poznato da se retinol spominje kao najjači i najučinkovitiji anti age sastojak, a osim što 'resetiraju' i pomlađuju stanice, retinoli dokazano potiču i proizvodnju kolagena, sastojka ključnog za proces usporavanja starenja kože.

3. Uvijek nanosite SPF, po suncu i po kiši

Ne samo da štite od opeklina već kreme sa SPF zaštitom smanjuju i rizik od raka kože, te zaustavljaju daljnja oštećenja unutar stanica kože i tako sprječavaju ranu pojavu bora.

4. Navečer napravite 'dvostruko čišćenje'

Double cleanse, dvostruko ili dvofazno čišćenje ili DC metoda tehnika je čišćenja lica kojom se s lica učinkovito otklone nečistoće i make up proizvodi. DC se obično preporučuje napraviti navečer, posebno kad preko dana na lice nanosimo više slojeva šminke i/ili SPF-a .

5. Budite strpljivi i ustrajni 

Kad pronađete proizvode koji vam odgovaraju, držite se njih i dajte im vremena da djeluju; imajte na umu da ponekad mogu proći i mjeseci prije nego što se vide pravi rezultati.

6. Radije uložite u proizvode za njegu, nego u make up

- Nema te šminke koja će poboljšati izgled kože o kojoj ne brinete i koju dovoljno ne njegujete - zaključila je Angela, a prenio The Sun.

Što jesti za život bez boli i upala? Stručnjaci otkrivaju koje namirnice uključiti u prehranu

Ključne riječi

Komentara 1

IN
invazijaleptira
12:41 08.09.2022.

Ni ja nisam ranije znala za ovo, zato mi sad ne gine uskoro nanoklinika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije