Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
meteorologinja

Ana Bago: Ne mogu zamisliti zimu bez snijega i čizama

ana bago (1)
Foto: Boris Ščitar/Pixsell
1/4
20.11.2010.
u 16:30

Meteorologinja s nove TV otkriva za V magazin kako je prijatelji zafrkavaju o vremenu, koliko pozornosti posvećuje izgledu, što uvijek nosi u torbici te koji su joj modni dodaci apsolutno najomiljeniji

Kako ste se odlučili za karijeru meteorologinje? Jeste li mislili da ćete završiti na malim ekranima?

Moja karijera meteorologinje dogodila se zapravo slučajno. Završavajući gimnaziju jedino što sam bila sigurna da ću odabrati fakultet vezan uz prirodne znanosti, odnosno matematiku ili fiziku. Jedan od smjerova na PMF-u je i meteorologija, odnosno geofizika i tako je jedno vodilo drugom... Što se tiče televizijskog dijela mog posla, moram priznati da mi se oduvijek sviđao, ali ne mogu reći da sam razmišljala o tome da ću doista jednom završiti i na malim ekranima. Srećom, na Novoj TV sam dobila tu priliku i danas taj posao doista volim raditi, a to je najvažnija stvar što se tiče posla, zar ne?

Zezaju li vas prijatelji kada pogriješite s vremenskom prognozom? Zna li i vas vrijeme iznenaditi, uhvatiti nespremnu?

Treba imati na umu da svi uvijek misle da znaju sve o vremenu i da je vrijeme često tema razgovora u društvu. To što se bavim ovim poslom, nekad zna biti jako zabavno... Naravno da postoje situacije u kojima nisam radila nekoliko dana, a nisam ni provjeravala prognozu. Tako situacija u kojoj se žalim na pljusak jer mi je rublje na balkonu zna biti predmet zabave u društvu. Pogreške što se tiče vremena, barem one velike, u pravilu su rijetkost, no na primjer prognoza pljuskova nešto je zbog čega morate toga dana biti na radnom mjestu da biste to dobro prognozirali.

Kako birate odjeću? Kolegici sa suparničke televizije dogodio se modni gaf radi kojeg je suspendirana, dolazite li vi u slične situacije?

Svi kolege iz informativnog programa, pa tako i ja, surađujemo sa stručnjacima i profesionalcima koji su angažirani na televiziji da se brinu o našem izgledu, tako da se za potrebe snimanja odijevam prema preporuci našeg stilista.

U čemu se najbolje osjećate? Koliko su vam bitni trendovi i modni hitovi sezone?

U čemu se osjećam najbolje dosta ovisi o situaciji za koju se odijevam. Privatno me se najčešće može vidjeti u ležernoj suknji ili haljini te trapericama. Obožavam modne dodatke poput nakita i marama, ali za svečanije prigode nosim i koktel haljine u kombinaciji sa štiklama.

Što ste si posljednje kupili? Bez čega ne možete zamisliti zimu?

Zimu ne mogu zamisliti bez snijega, a što se garderobe tiče – bez čizama. Imam ih različitih i za razne prigode jer mi je to jedna od omiljenih stvari za kupovanje i nošenje. Posljednje što sam kupila – nekoliko knjiga na Interliberu, a počastila sam se i jednim superputovanjem za Novu godinu!

Uživate li u shoppingu? Čemu ne možete odoljeti kada je u pitanju moda?

Moram priznati da ne mogu baš reći da uživam u shoppingu, ali imam svojih dana kad mi je to zadovoljstvo! Što se mode tiče, ne mogu odoljeti... ma, ničemu ne mogu odoljeti.

Koji su vam najdraži kozmetički proizvodi? Kako se brinete za svoje tijelo, vježbate li redovito?

Dobra dnevna hidratantna krema i parfemi. Što se tiče tijela, srećom živim u blizini fitness centra gdje mi je najdraže početi dan ako ne radim ujutro. Ako sam slobodna cijeli dan, često ću odabrati planinarenje, šetnju ili vožnju biciklom pa provesti dan u prirodi.

Kako provodite slobodno vrijeme? Kako se najbolje opuštate?

Ono malo slobodnog vremena trudim se provesti najbolje što mogu. Druženje s prijateljima, kuhanje, čitanje, kino, koncerti... ako se radi o dužem razdoblju – putovanje! Što dalje, to bolje.

Pratite li hrvatske modne tjedne? Imate li neke favorite među domaćim dizajnerima?

Moram priznati da nisam baš redovita na modnim događajima, ali u časopisima ili na portalima često primijetim nešto što mi je izvrsno. Ono što mi od takvih komada odjeće zna biti zanimljivo, često dolazi od istih dizajnera, poput Tea Perića i I-Gle-a na primjer.

Volite li visoke potpetice? Kakvu odjeću birate za svečane prilike?

Volim i nosim ih i izvan nekih posebnih prilika, doduše ne prečesto. Za svečane prigode – svečanu odjeću! Neka elegantna haljina ili odijelo, ovisno što situacija zahtijeva.

Imate li neku svoju sigurnu kombinaciju koja uvijek pali?

Mislim da ne, sve je to kod mene prilično intuitivno odabiranje prema raspoloženju.

Što uvijek imate sa sobom u torbici, bez čega ne napuštate dom?

Novčanik s dokumentima, mp3 player i sjajilo za usne.

Postoje li neki projekti u kojima biste se voljeli okušati? Kakvi su vam planovi za idućih nekoliko mjeseci, veselite li se snijegu i praznicima?

Od planova sljedećih mjeseci najvažnija je nova prognoza na Novoj TV koja će krenuti uskoro. Radi se o novom izgledu i tehnološkim inovacijama, što će prognozu Dnevnika i Vijesti Nove TV učiniti još pristupačnijom gledateljima. Snijeg jedva čekam, iako ne skijam, ali ovo je prvi put otkad radim (dakle šest godina), da idem u to vrijeme na godišnji odmor. Inače, svake praznike provedem radno, na jednom ili drugom poslu.

Ključne riječi

Komentara 7

FI
fiorentina730
20:08 18.11.2011.

Ana je super!Najbolja meteorologinja!

Avatar maraaa
maraaa
17:35 20.11.2010.

20.11.2010. u 17:09h Felicijen je napisao/la: Ova je jedna od najgore obučenih ženski na TV. Ili nema prijatelja ili nema doma špigl da se pogleda obućena. Možda se pogleda \"obučena\"

FE
Felicijen
17:09 20.11.2010.

Ova je jedna od najgore obučenih ženski na TV. Ili nema prijatelja ili nema doma špigl da se pogleda obućena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije