Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijeteća sabotaža

Ako izgubite suvišne kilograme mogli biste izgubiti i prijatelje

odnos
Photos.com
26.03.2011.
u 09:00

U vrijeme kada smo još živjeli u špiljama, žene su jedna drugu doživljavale kao konkurenciju

Bez obzira na to jesu li vaši prijatelji mršaviji ili deblji od vas, odnos s njima će se drastično pogoršati nakon što uspješno izgubite suvišne kilograme i konačno stanete u željeni konfekcijski broj, donosi Daily Mail. Premda će vas gotovo svaki vaš prijatelj pohvaliti u trenutku kada mu obznanite da krećete s drastičnom dijetom i topljenjem suvišnih kilograma koji vas muče već godinama, početno oduševljenje i ohrabrivanje uskoro će zamijeniti ljubomora i sabotaža.

Psihologinja Sally Austen tvrdi da se razlozi ove pojave kriju u našoj prošlosti i evoluciji. 'U vrijeme kada smo još živjeli u špiljama, žene su jedna drugu doživljavale kao konkurenciju te su neprestano procjenjivale suparničinu snagu, visinu i težinu. Poslije više tisuća godina žene se i dalje neprestano procjenjuju, no danas smatraju prijateljičin trud uložen u izgled i skidanje viška kilograma kao prijetnju. Naime, mršavost je društveno poželjna, a muškarci prije primjećuju mršave žene od onih jačih, stoga su mršavije žene 'moćnije' i lakše mogu preoteti muškarce,' tvrdi psihologinja Austen.

Ključne riječi

Komentara 6

DR
drmrbr
09:37 26.03.2011.

Kaj serete. Mršavice čak više nisu ni u modi, a da ne govorimo o njihovoj privlačnosti. Jedno je modna industrija ,a drugo je stvarnost, kaj si to već ne utuvite u te bolesne glave.

MD
mr.D
11:38 26.03.2011.

pravi prijatelji nikad te ne ostave

DU
Deleted user
14:13 26.03.2011.

I mršavice ali pogotovu debele svinje definitivno ne izgledaju lijepo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije