Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrijeme za akciju!

5 prepreka koje vas sprečavaju da se primite vježbanja i kako ih savladati

vježbanje
Foto: Thinkstock
28.02.2014.
u 12:47

Neka vježbanje bude dio vašeg svakodnevog života

1. Osjećate grižnju savjesti jer ne provodite vrijeme s obitelji

Kakve koristi od vas ima obitelj ako ste stalno umorni, iscrpljeni i nervozni?

Stavite sebe na prvo mjesto. Posvetite si malo pažnje i bavite se stvarima koje vam odgovaraju, bez osjećaja krivnje. Vozite bicikl, trčite ili se samo prošetajte.

2. Ne vidite rezultate

Tjednima držite strogu dijetu, a jezičac na vagi nikako ne pokazuje vaš trud. Zapamtite, morate potrošiti oko 500 kalorija više nego što unesete u organizam ako želite izgubiti oko pola kilograma tjedno.

3. Vježbanje je dosadno

Istraživanja su pokazala da ljudi imaju više volje i želje za vježbanjem i dijetama ako vide da to čini i neki njihov prijatelj. Svakog tjedna unaprijed isplanirajte sportske aktivnosti s prijateljima – ako ste u braku, uskladite hobije s partnerom i zajedničkim prijateljima.

4. Niste stigli vježbati cijelog tjedna?

Pa što! Nemojte si odmah predbacivati da ste neodgovorni i lijeni. I nipošto nemojte odustati. Neka vježbanje bude dio vašeg svakodnevnog života. Neka postane navika, a sad jedan dan više-manje...

5. Neugodno vam je u teretani

Ako nikako ne možete svladati nelagodu, za početak angažirajte privatnog trenera i raspitajte se o svim pojedinostima. Ili, jednostavno, radite vježbe koje znate. Ako vam se ne sviđa vježbanje u teretani, tražite dalje. Najvažnije je da se osjećate dobro i ugodno.

Uz stručnu podršku i personaliziran pristup donesite zdravu odluku i lako izgubite suvišne kilograme unutar online kluba Mršavimo zajedno!

>>Super dijeta obećava: U dva tjedna čak 9 kilograma ide dolje

>>Volimo fino jesti, a ne želimo na dijetu. Kako zaustaviti debljanje?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije