Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

4 savjeta kako se boriti protiv ispadanja kose kod muškaraca

Vichy
Foto: Vichy
1/2
16.04.2019.
u 10:53

Nasljedno ispadanje kose može biti različitih stupnjeva i u bilo kojoj životnoj dobi. Može dramatično utjecati na Vaše samopouzdanje, posebice ako ste mladi ili ste u stresnom periodu života.

Muška nasljednja ćelavost povezana je s hormonima i započinje stanjivanjem kose na prednjoj liniji kose i kruni*. Drugi uzroci ispadanja kose mogu biti godišnja doba, izniman stres ili medicinska stanja te bi trebalo potvrditi razlog ispadanja kose prije razmišljanja o različitim tretmanima. Posjet ljekarni je dobar početak. 

Ova 4 savjeta mogu pomoći umanjiti ovaj nesretan problem kod svih tipova kose:

1. Hranite folikule

Odgovarajuća dijetalna prehrana i dobro funkcioniranje endokrinog sustava od ključne su važnosti za zdravo funkcioniranje Vaših folikula kose. Stručnjak za zdravlje kose, dr. Bergfeld**, ističe da protein potiče rast stanica Vaše kose kao što i stimulira mišiće nakon vježbanja. Jaja su izvrstan izvor čistog proteina i esencijalnih B vitamina, a željezo i cink jednako su važni za zdravo vlasište, stoga razmislite o uzimanju dodataka prehrani.

2. Poštujte Vaše vlasište

Prečesto pranje šamponom i bojenje kose mogu oštetiti folikule i postojeću kosu učiniti slabom i krhkom. Nikad ne četkajte kosu dok je mokra i izbjegavajte vučenje kose. Ako je sušite sušilom, koristite hladniji zrak kako biste izbjegli oštećenja i ne izlažite vlasište previše jakoj sunčevoj svjetlosti jer će ga isušiti.

Dercos sa svoja tri proizvoda protiv ispadanja kose iz linije Aminexil MEN pobrinuo se za vaše vlasište i kosu, u svim fazama ispadanja. Aminexil MEN intenzivni tretman namijenjen muškarcima s prvim znakovima gubitka kose, koji se ciljano nanosi ujutro ili navečer na područje ispadanja kose (zalisci ili tjeme). Njegova gelasta tekstura omogućuje lako nanošenje na vlasište, a osim što jača vlakno kose, u roku šest tjedana dokazano usporava ispadanje kose na ciljanim zonama.

Za muškarce s prorijeđenom kosom po čitavom tjemenu u ponudi je Aminexil MEN pjena trostrukog djelovanja koja trenutačno zadebljava vlas i daje strukturu, a njena lagana i prozračna pjenušava tekstura omogućuje lako nanošenje čak i na osjetljivo vlasište. Kosa je u trenutku oblikovana i spremna za izlazak iz kuće u svakodnevne obaveze.

Kao odlična nadopuna Aminexil MEN intenzivnom tretmanu ili pjeni tu je Aminexil MEN energetski stimulirajući šampon s kreatinom za revitalizirano vlasište te jaču i gušću kosu. Pogodan je za korištenje više puta tjedno.

Dercos Aminexil MEN
Foto: Vichy

3. Spavajte više

Mnoga klinička ispitivanja, uključujući i ispitivanje u Belgravia centru, dokazuju da nedostatak sna može ubrzati ispadanje kose. San obnavlja cijelo tijelo i važno je jačati imunloški sustav, hormonalnu ravnotežu, otpornost i boriti se protiv stresa.

4. Manje se naprežite

Što se više naprežete, to više štetite općem zdravlju i vlasištu. Mnogi se pacijenti pitaju hoće li ih partner i dalje voljeti, drugi se čak i izoliraju od društva. Ne patite u tišini: pričajte o problemima s najbližima ili pristupite online grupi za potporu pri ispadanju kose.


*Institut za trihologiju
**objavljeno u Medical Daily

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije