Naslovnica Kultura Vizualna umjetnost

Zlatko Kopjar, Slaven Tolj, Marijan Crtalić, Spartak Dulić... na 14. danima performansa

Paul Devens iz nizozemskog Maastrichta u bivšoj sinagogi publiku će oduševiti audio performansom
10. lipnja 2015. u 15:32 0 komentara 228 prikaza
14. dani performansa
Foto: 14. dani performansa
Pogledajte galeriju 1/4

U četvrtak 11. lipnja, počinju 14. Dani perfomansa Varaždin, a trajat će do nedjelje, 14. lipnja. Festival će startati u Galerijskom centru u Uskoj ulici u 20 sati otvorenjem tematske izložbe „Rušenje zida“ na kojoj će publika moći vidjeti video dokumentaciju sada već povijesnih performansa u kojima je zid predstavljao ako ne fokus akcije, onda njezin nužni i znakoviti dio. Riječ je o performansima Zlatka Kopljara, Slavena Tolja, Marijana Crtalića, Spartaka Dulića te Gilda Bavčevića. Također, ondje će Dragan Vojvodić izvesti svoj performans „Pribor za pisanje“.

U petak će program početi u 19 sati, a publika će u bivšoj sinagogi imati prilike pogledati čak tri performasa. Vice Tomasović izvest će „Pokoru“, Dragan Vojvodić „„Hit me! Hit me! Never stop!“, a Ivan Mesek performans „IAN“. Nakon programa u bivšoj sinagogi, publika je pozvana u Festivalski party corner na uglu Bakačeve i Uske ulice.

Na Gradskoj tržnici bit će izveden prvi subotnji performans. Ondje će se u 11 sati Hrvoje Cokarić i Vanja Pagar predstaviti performansom „Izvoz“. Nenad Bogdanović u Varaždin stiže sa svojim djelom „Mostovi IV“ koje će izvesti u 20 sati u Galerijskom centru, a nakon tog, u 21,30 će Paul Devens iz nizozemskog Maastrichta u bivšoj sinagogi publiku će  oduševiti audio performansom. I subotnji će program završiti u Festivalskom party corneru.

Nedjelja je dan rezerviran za Darwina Butkovića koji će u svom ateljeu u Padovčevoj ulici izvesti performans u 11 sati, a nakon tog će uslijediti ležerno druženje s umjetnicima koji su se predstavili na ovogodišnjem festivalu.

Organizator Dana performansa Varaždin je Galerijski centar Varaždin, a selektor programa je kustos Branko Franceschi.  

>> Večeras počinje FAKI - festival alternativnog kazališnog izričaja

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.