Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Film

Ženska verzija "Gospodara muha" nije ostala imuna na klišeje i kič

Pohvalna je ideja Metropolisa, ali kino s predznakom art ne smije si dopustiti da filmove prikazuje s videa!
23. rujna 2010. u 13:50 1 komentara 5 prikaza
'cracks_nnn_kul_230910'
Foto: ''

U Art kinu Metropolis u zagrebačkom MSU sinoć je premijerno prikazana "Ljubomora" debitantice Jordan Scott, kojoj su producenti poznati tata Ridley i ujak Tony. 

Riječ je o homoerotskoj priči smještenoj u ženski internat 1930-ih godina, u kojem visoko strukturiranu svakodnevicu remeti egzotična došljakinja (Maria Valverde), odmah upadajući u oko mladoj učiteljici G. (Eva Green) i raspaljujući ljubomoru njezine dotadašnje miljenice Di (Juno Temple). 

Na žalost, ova stilizirana drama na trenutke bježi u estetiku kiča, a dramaturški preokreti često su predvidivi (ipak zanimljivo) kulminirajući u maniri "Gospodara muha".

Iako je ovaj naslov neusporedivo manje atraktivan od "Samca" Toma Forda kojim je Metropolis otvoren, pozdravljamo dovođenje europskog filma u MSU. Uz upozorenje da se kinu s predznakom art nikako ne bi smjelo dogoditi prikazivanje filma s videa!

IZ ISTANBULA STIGLI U ZAGREB
Svaki dan pripremamo 30 vrsta baklava, nismo ih mogli napeći ni usred krize
Otok Rab
Kraljevska oaza
Otok Rab: Istražite otok sreće koji skriva najljepše pješčane plaže na kojima se kupao i britanski kralj Edward VIII.
  • metropolis:

    Metropolis ne prikazuje filmove s DVD-a. \"Ljubomora\" je imala HD (High Definition) digitalnu projekciju s 2K projektora s neusporedivo većom rezolucijom od DVD-a, kakva se koristi i na najvećim svjetskim festivalima poput Cannesa, Berlina i Venecije.