Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gostovanje

ZeKaeMov i Frljićev 'Hamlet' uspješan u Gdanjsku

Hamlet
Foto: Antonija Putić
03.08.2017.
u 09:16

“Hamlet” je dvije večeri zaredom izveden u novoj zgradi Shakespearova kazališta u Gdanjsku

Zagrebačko kazalište mladih uspješno je, i to čak dvije večeri zaredom izvelo predstavu “Hamlet” Williama Shakespearea u režiji i adaptaciji Olivera Frljića na Shakespeareovu festivalu u Gdanjsku. Predstava je ispraćena velikim aplauzom brojne publike, a ravnateljica ZeKaeMa Snježana Abramović Milković izrazila je veliko zadovoljstvo da je upravo “Hamlet” ušao u uzak krug gostujućih predstava na tom festivalu, što je veliko priznanje ZeKaeM-u i redatelju koji je poznat u Poljskoj.

Festival se održava u Shakespeareovu kazalištu u Gdanjsku, u zgradi čija je gradnja bila najvažniji događaj u području kulture u posljednjih dvadeset i sedam godina u Poljskoj. Prva je to namjenski građena zgrada za kazalište u posljednjih 40 godina koja je koštala 22 milijuna eura. Arhitekt kazališne zgrade Renato Rizzi koji je zamislio multifunkcionalno zdanje na 4000 četvornih metara.

Komentara 4

BU
Budak
10:52 03.08.2017.

"Uspjesan" zato sto nakon 2 dana jos nije dobio izgon ili zato sto ga jos nisu istukli?

KA
kacavenda
10:48 03.08.2017.

Frfljic uspesan, hahahaha, koji luzer

AM
AMD------------------------
11:30 06.08.2017.

raspustenost nije umjetnost a kada joj je mrznja osnova-kod frljica je to jedina osnova- onda je to zlocin nad temama koje frljic konstantno radi. to je sirenje zla,otrova, u hrvatskoj kulturi ,financiranju iste prevladava otrov.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije