Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Riječke ljetne noći

Frljić se vraća u Rijeku

arhiva HNK Rijeka
06.07.2017.
u 11:12

Obnovljeni „Turbofolk" biti će izveden 6. i 7. srpnja ispred zgrade HNK Rijeka, a predstava je zabranjena za mlađe od 18 godina

Obnovljena kultna i višestruko nagrađivanu predstavu riječkog HNK Ivana pl. Zajca „Turbofolk" vraća se u Rijeku. Za ovu je prigodu redatelj Oliver Frljić svoj autorski projekt preimenovao u "Turbofolk - RI- loudid“, a na programu je Riječkih ljetnih noći  6. i 7. srpnja,  ispred zgrade HNK Ivana pl. Zajca, s početkom u 21.30 sati.
Glumački ansambl čine „turbo-veterani“ Olivera Baljak, Dražen Mikulić, Jasmin Mekić i Rosanna Bubola, ali i  „turbo-debitanti“ Marija Tadić, Nikola Nedić, Dean Krivačić, Tena A. Torjanac i Giuseppe Nicodemo.
 

„Turbofolk“ progovara o fenomenu narodnjačke glazbe i svim njezinim popratnim efektima. Preko melodija na mobilnim telefonima, kroz životni stil novih društvenih elita i  narodnjačke klubove koji sve više sudjeluju u kreiranju identiteta jedne nove generacije, turbofolk je u našoj sredini i dalje itekako prisutan. Štoviše,  nezaustavljivo ulazi u sve društvene pore. Ova predstava pokušava odgovoriti na pitanje u čemu leži tolika fascinantnost ovog fenomena, zašto se sve više mladih, ali ne samo mladih, poistovjećuje s njegovim zvijezdama i pjesmama, represivni pristup smanjuje ili povećava interes za njega, te ukazati na cijeli niz paradoksa koji turbofolk okružuju.
U svom obnovljenom reloaded izdanju odnosno pod naslovom „Turbofolk - RI-loudid“, predstava će igrati s novim glumačkim sastavom, ali i aktualizirana za vrijeme u kojem ponovno izlazi na scenu. Danas u 2017. godini  podnaslov predstave glasi:  „Ovo je predstava o Robertu Franku i Hrvoju Buriću“.

„Turbofolk“ je od svoje premijere 2008. godine polučio uspjehe na mnogim inozemnim i domaćim festivalima poput, budimpeštanskog Spring Festivala, bečkog festivala Wiener Festwochen, festivala „Beyond belonging“ u Berlinu, Sterijinog pozorja u Novom Sadu, Festivala mediteranskog kazališta „Purgatorije“ u Tivtu, Gavellinih večeri u Zagrebu, Međunarodnog festivala malih scena u Rijeci, Festivala „Zlatni lav“ u Umagu, Marulićevih dana u Splitu ili Međunarodnog festivala Slovenskog mladinskog gledališča u Ljubljani, a nedavno i Malta festivala u poljskom Poznanu.

 

Uz režiju, Oliver Frljić potpisuje i izbor glazbe te scenografiju zajedno s Borutom Šeparovićem, dramaturgom predstave. Za kostimografiju je zaslužan Modni studio Artiđana a za oblikovanje svjetla Boris Blidar.

Predstava je zabranjena za mlađe od 18 godina.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar duka4
duka4
12:00 06.07.2017.

svi koji mislite da je ovo kultura i kulturna predstava kao sto misli ekstra Balkan Hrvat . odredite si dijecu da pogledaju tu kulturu. nek nešto nauče. ja sam sina vodio na Tomsona .

MO
morska
11:57 07.07.2017.

Jooooj, jedva smo ga se donekle rijesili!

ME
Menjik
19:28 06.07.2017.

Tamo mu je i mjesto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije