Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sajam knjiga

Yasmina Khadra u posljednji trenutak otkazao Profilu

'Mohammed Moolessehoul pisac'
'Photoshop'
17.05.2010.
u 15:12

Glavna zvijezda Profilova sajma knjiga, alžirsko-francuski pisac Yasmina Khadra, pravim imenom Mohammed Moulessehoul, neće se pojaviti pred posjetiteljima Zagrebačkog sajma knjiga.

Glavna zvijezda Profilova sajma knjiga, alžirsko-francuski pisac Yasmina Khadra, pravim imenom Mohammed Moulessehoul neće se pojaviti pred posjetiteljima Zagrebačkog sajma knjiga koji se održava u Bogovićevoj ulici.

– Gospodin Khadra otkazao je dolazak u Zagreb zbog neodgodivih državnih obveza – rečeno nam je u Nakladi Ljevak koja je objavila “Kabulske lastavice”, a nedavno i “Bagdadske sirene”.

Roman “Atentat” koji se bavi Izraelom objavio je Algoritam. Ta tri iznimno pitka i čitka romana o teškim temama čine Khadrinu trilogiju o svojevrsnom sukobu istoka i zapada, tj. muslimanskog i zapadnog pogleda na svijet, ekonomiju, kulturu življenja, tradiciju, civilizaciju...

Moulessehoul je rođen u Alžiru 1955. godine, radio je dugo u alžirskoj vojsci, a piše pod imenom i prezimenom svoje supruge. Trenutačno živi u Francuskoj, neki ga kritičari uspoređuju s Albertom Camusom, a otvara iznimno konfliktne i aktualne teme terorizma, rata u Iraku, fanatičnih samoubojica, biološkog rata, nasilja nad nedužnima, trgovine drogom, američke vojne bahatosti...

Ključne riječi

Komentara 1

ČO
čombe
08:52 18.05.2010.

Pročitavši sva njegova dosad napisana djela mogu slobodno reći da se radi o izuzetnom piscu kojeg ovom prigodom i najtoplije preporučujem svim ljubiteljima dobrog štiva ...Tko voli Camusa zavoljeti će i ovog majstora pera ...Garantirano...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije