Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Basna u stihovima

Vodimo vas u Trešnju na hit predstavu Ježeva kućica

Ježeva kućica
Foto: Petra Lederer
1/5
19.09.2023.
u 12:05

Prema legendarnoj basni u stihovima - Ježeva kućica Branka Ćopića, u kazalištu Trešnja na rasporedu je istoimena predstava za koju možete osvojiti ulaznice. Dijelimo 1x2 ulaznice za svaki od termina. Najbrži prst osvaja dvije ulaznice, požurite!

Jedna od najljepših priča u stihu za male i velike zasigurno je Ježeva kućica, autora Branka Ćopića, najdugovječnija slikovnica u Hrvatskoj i šire, koja spada u djela koja ostaju upamćena tijekom cijeloga života, a čiji se stihovi često citiraju i lako prepoznaju. Ježeva kućica nosi jednostavnu i jasnu pouku kako treba voljeti i čuvati vlastiti dom. Predstava je nastala prema ovom klasiku za djecu, u režiji Helene Petković, a prema dramatizaciji i dramaturgiji Filipa Jurjevića.

Foto: Petra Lederer

„Želja nam je bila stvoriti suvremenu, dinamičnu predstavu koja će ostati vjerna Ćopićevom predlošku te u što većoj mjeri zadržati originalne stihove koje smo za ovu priliku zaogrnuli u ruho originalne scenske glazbe Damira Šimunovića koju u živo izvodi spektakularni šumsko-razbojnički bend“, najavila je redateljica Helena Petković.

Poruka Ježeve kućice, iako uvijek aktualna, u današnja vremena postaje još bliskija te nas podsjeća na vrijednosti koje često zaboravljamo. Ježurka Ježić bori se za sebe i svoje stavove te ostaje nepokolebljiv u obrani svojega doma i onda kada mu se svi drugi izruguju.

Foto: Petra Lederer

„Ma kakav bio moj rodni prag,
on mi je ipak mio i drag.
Prost je i skroman, ali je moj,
tu sam slobodan i gazda svoj.
Vrijedan sam, radim bavim se lovom
i mirno živim pod svojim krovom.
To samo hulje, nosi ih vrag,
za ručak daju svoj rodni prag!“

Foto: Petra Lederer

U predstavi glume: Silvio Mumelaš, Ana Vučak Veljača, Luka Bulović, Matija Čigir, Radovan Ruždjak, Tvrtko Jurić, Hrvoje Barišić. Namijenjena je djeci starijoj od 5 godina.

Na rasporedu je u petak 22. rujna u 18,30 sati, u subotu, 23. rujna u 17 sati i u nedjelju 24. rujna u 11 sati.

Fill out my online form.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije