Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"portugalski blues"

VIDEO Carminho, nova zvijezda fada koja puni koncertne dvorane

Dinamo
Foto: Dalibor Urukalović/24sata
1/2
05.12.2012.
u 10:24

Carminho je slavu stekla svojim prvim albumom FADO, koji je izdala prije tri godine

Fado je puno više od glazbe, a njegova nova zvijezda je i Carminho, donosi Deutsche Welle. U fadu se zrcali tipični portugalski stil života i veliki osjećaji: ljubav, čežnja, patos. Fado je uvijek bio popularan u Lisabonu, ali upravo u mjesecima u kojima ova mala zemlja na rubu Europe proživljava egzistencijalnu krizu, portugalski blues je popularniji nego ikada,  a za to je zaslužna i Carminho.

Carminho je slavu stekla svojim prvim albumom FADO, koji je izdala prije tri godine. U međuvremenu Carminho puni koncertne dvorane. Lisabonski Coliseu, u kojem je nedavno očarala 2000 slušatelja, bio je popunjen do posljednjeg mjesta. Carminho je fado u krvi. Njezina majka, koja je  također poznata fado-diva, svoju je kćer učila pjevati još od malena.

>> Julia se ubija pucnjem iz pištolja, a uz odar ljubavnika pjeva se fado

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije