Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomama za ulaznicama HNK Zagreb

Rasprodane siječanjske ulaznice za predstavu čija je premijera 30. prosinca

Foto: Davor Višnić/PIXSELL
11.11.2017.
u 14:45

Dugi redovi koji su se stvorili pred blagajnom HNK Zagreb 2. studenoga, kada su u prodaju krenula ulaznice za obožavani božićni balet "Orašar" bacili su novo svjetlo na situaciju koja već neko vrijeme vlada u srtedišnjoj nacionalnoj kazališnoj kući, a to je da se za neke od hit predstava ovog teatra na ulaznice čeka mjesecima. Mudra kazališna publika, koja zadnjih sezona svjedoči punom gledalištu,  tome je doskočila pretplatom, pa je tako za ovu sezonu upisano 20 posto više pretplatnika nego lani - ukupno čak  4023 pretplata.

Uz to u udarnim dani prodaje blagdanskih predstava, u samo  tri dana (od 2. do 4. studenoga) HNK Zagreb je prodao čak 10.357 ulaznica. Rasprodane su baletne predstave "Orašar" i "Labuđe jezero",  te dramska predstava "Tko pjeva zlo ne misli". U istom periodu prodan je i značajan broj ulaznica za sve izvedbe do kraja siječnja 2018. godine, jer publika želi gledati opere "La Boheme" i "Nikola Šubić Zrinjski",  balet "Gospoda Glembajevi", koreografa Lea Mujića koji ima dvije značajne nominacije za ovogodišnju Nagradu hrvatskog glumišta, onu za najbolju koreografiji i najbolju baletnu predstavu u cjelini, te drame: "Tri zime" i "Evanđelje". 

I to su podaci koje nikoga više ne iznenađuju. No, karte za HNK Zagreb sada se kupuju i na neviđeno, jer raspodane su gotovo sve ulaznice za siječanjske izvedbe drame "Ciganin, ali najljepši", iako je glumački ansambl HNK Zagreb tek nedavno započeo s probama ove predstave. 

Premijera adaptacije hit romana Kristina Novaka zakazana je tek za 30. prosinac, ali očito je da su,  uz ime književnika i njegovog sjajnog romana (a potpomognuti slavom predstave "Črna mati zemla" koju je po njegovom drugom romanu, u dramatizaciji  Tomislava Zajeca, u Zagrebačkom kazalištu mladih režirala Dora Ruždjak Podolski)  imena autorske i glumačke ekipe nove dramske premijere u HNK Zagreb mamac za mnoge.

"Ciganina" je dramtizirao Ivor Martinić, režira Ivica Buljan, a glavne uloge tumače: Nina Violić i  mladi Filip Vidović,  sin glumačke  legende Ivice Vidovića.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije