Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otvoren natječaj hdlu

Umjetnici će oslikavati zagrebačke trafostanice

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
24.02.2020.
u 12:40

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU) raspisalo je natječaj za izvedbu murala na tri zagrebačke trafostanice, koji je otvoren do 5. travnja.

Pravo sudjelovanja imaju redoviti članovi HDLU-a, a oni koje odaberu dobit će umjetnički honorar, 10 tisuća kuna bruto, materijal i tehničku oprema za izvođenje djela, najviše do četiri tisuće kuna, promociju i predstavljanje umjetnika i rada te fotografije i video u svrhu promocije.

Zainteresirani umjetnici trebaju dostaviti portfolio u kojem su predstavljeni dosad realizirani likovni radovi u javnom prostoru s naznačenom dimenzijom i lokacijom izvedbe te ostali likovni radovi koji najbolje predstavljanju njihovo stvaralaštvo.

Među ostalim, trebaju poslati i skicu murala koji bi izveli na predloženoj trafostanici, uz napomenu na koju se odnosi - u Draškovićevoj ulici 40, Miramarskoj ulica ili u Ulici Vida Došena 26 u Španskom.

Prijave se šalju na e-mail vida.hdlu@gmail.com, s naznakom Trafostanice.

Rezultati natječaja očekuju se 15. travnja, a izvedba umjetničkih intervencija tijekom svibnja i lipnja. Radove će odabrati Slaven Lunar Kosanović, Sebastijan Dračić, Stjepan Šandrk, Jelena Bando i Krešimir Belko.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije