Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dugačka povijest

U Rimu otvorena izložba povodom 100 godina Stampa Estere

rim, novinari (1)
Foto: Silvije Tomašević/VLM
1/3
12.09.2012.
u 21:45

U stogodišnoj povijesti bilo je više od 5000 stranih dopisnika Stampa Estere u Rimu.

Udruženje stranih novinara u Rimu, čuvena Stampa Estera, slavi ove godine 100. obljetnicu osnutka i tim povodom je večeras u Rimu, u mauzoleju Ara Pacis, rimskog cara Augusta koji je uspostavio rimski mir, otvorena izložba članaka i snimki inozemnih dopisnika kojih sada ima oko 500. Ara Pacis je izabrana i zbog toga što u Stampa Estri rade novinari iz zemalja koje nisu u dobrim odnosima, ali među novinarima postoji mir.

U stogodišnoj povijesti bilo je više od 5000 stranih dopisnika Stampa Estere u Rimu, a na otvaranju izložbe bio je i rimski gradonačelnik Gianni Alemano. Uz brojne članke, među kojima i one od prije drugog svjetsog rata, pa francuskih glasila i o ulasku D\'Annunzija u Rijeku, ima i članaka hrvatskih glasila (Vjesnik i Danas), te se na više mjesta vrte i snimke televizijskih dopisnika, i kako se oni pripremaju izvještavati, a zatim kako se izravno javljaju iz Rima ili Vatikana. Među izvještajima svjetskih televizija prisutan je i HTV. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije