Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zlatne maline

Tom Hanks i film o Marylin Monroe u utrci za najveće promašaje 2022.

IMDb
24.01.2023.
u 10:49

Ususret nominacijama za Oscara objavljeni su i kandidati za Zlatne maline

Omraženi film "Blonde" redatelja Andrewa Dominika u kojoj Ana de Armas glumi polufikcionalnu verziju Marylin Monroe apsolutni je "pobjednik" nominacija za Zlatne maline, kojima Hollywood slavi najveće filmske promašaje u prethodnoj godini. "Marylin" je ove godine udarila dno s čak osam nominacija, uključujući onu za najgori film, najgori scenarij i najgoreg redatelja.

Obrazlažući nominacije, organizatori dodjele rekli su da film "istražuje iskorištavanje Marilyn Monroe... nastavljajući je posmrtno iskorištavati" te da rad Andrewa Dominika "govori više o njemu nego o njegovoj temi".

Samo nominaciju manje dobio je "Good Mourning", film opisan kao "komedija bez smijeha koja je postigla savršenu nulu na agregatoru filmskih kritika Rotten Tomatoes". Šest nominacija dobio je Disneyev "potpuno nepotrebni" remake "Pinocchija", a s pet nominacija za petama mu je "Morbius", opisan kao "najismijaniji film godine"

Što se pojedinaca tiče, najgore se proveo Tom Hanks. Premda je njegov zadnji film "Elvis", u kojemu glumi pjevačeva menadžera Toma Parkera, favorit u kategoriji najboljeg filma na ovogodišnjim Oscarima, Tom Hanks zaradio je čak tri nominacije za Zlatnu malinu, i to za dvije različite uloge: onu Presleyeva menadžera, ali i Geppetta u Disneyevu remakeu filma "Pinocchio". U priopćenju za javnost organizatora dodjele Zlatnih malina stoji da je Hanksova uloga u filmu "Elvis" "najviše ismijavana izvedba u 2022.". Dodatno je nominiran u kategoriji "najgorega filmskog spoja", a to je "Tom Hanks i njegovo lice puno lateksa (uz smiješan naglasak)."

Za najgore filmove tako se natječu "Plavuša", "Good Mourning", "The King's Daughter" i "Morbius", čiji je glavni glumac Jared Leto nominiran i za najgoru ulogu.

Uz Hanksa i Leta, za najgoreg glumca nominirani su Colson Baker, poznatiji kao Machine Gun Kelly, za ulogu u "Good Mourning", Sylvester Stallone za ulogu u "Samaritancu" te Pete Davidson iako mu se u filmu "Marmaduke" čuje samo glas!

Za neslavnu titulu najgore glavne glumice natječu se Ryan Kiera Armstrong u "Firestarteru", Bryce Dallas Howard u "Jurassic Park: Dominion", Diane Keaton za ulogu u filmu "Mack & Rita", te Kaya Scodelario za "The King's Daughter".

Zlatne maline svoje nominacije tradicionalno najavljuju ususret nominacijama za Oscare, a dodjela im je istovremeno, što znači da bi se lako moglo dogoditi da, primjerice, Tom Hanks u jednoj noći osvoji i najveću i najomraženiju filmsku nagradu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije