Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
biografski film

Marisa Abela glumi Amy Winehouse, a fanovi dive bune se zbog tog izbora

IMBD
19.01.2023.
u 10:56

Je li redateljica Sam Taylor-Johnson pogriješila u izboru, znat ćemo kada vidimo film...

Tko je jednom čuo njezin glas, nikada ga nije zaboravio. Tko zna njezinu sudbinu, i danas žali zbog tragične smrti velike glazbenice. Ona je Amy Winehouse, preminula je u srpnju 2011. sa samo 28 godina. Zbog prerane smrti svijet danas s velikim zanimanjem prati svaki detalj vezan uz njezin biografski film. Snimanje je počelo 16. siječnja, a film je naslovljen "Back to Black", prema njezinu albumu iz 2006. godine.

Film režira Sam Taylor-Johnson, redateljica najpoznatija po filmu "50 nijansi sive", snimljenom prema hit romanu koji je literaturi donio novi pojam "pornografija za mame", a glavna preporuka za film o Amy bila je činjenica da je ne samo poznavala pjevačicu nego se i družila s njom upravo u godinama kojima se bavi priča filma. Redateljica je tu priču, na svom Instagram profilu, definirala riječima "živopisne rane godine života u Londonu i njezino intenzivno putovanje do slave". Objavila je i prvu fotografiju glumice koju je odabrala za glavnu ulogu i tako smo doznali da Amy Winehouse glumi Marisa Abela, koja je do sada najpoznatija po ulozi u uspješnoj HBO-ovoj seriji "Industrija". I u trenutku objave fotografija počele su prepirke među fanovima slavne glazbenice. Dok se neki (s pravom) čude koliko je mlada glumica (uz malenu pomoć šminke i prepoznatljive frizure) zapravo slična Amy, mnogo je više onih koji joj odriču pravo na tako veliku ulogu. I tako se ponavlja stara priča o vječnoj borbi između ljubitelje glazbe i filmaša.

Priča je to koja je pratila film "Elvis" redatelja Baza Luhrmanna, koji je za naslovnu ulogu izabrao mladog Austina Butlera i pogodio "u sridu". No, naravno, za takvu je ocjenu trebalo (dočekati) pogledati film, a ne suditi ga na temelju nekoliko fotografija. Slične napade fanova doživio je i redateljski dvojac Bryan Singer i Dexter Fletcher kada su za ulogu Freddieja Mercuryja, karizmatičnog pjevača grupe Queen, za film "Bohemian Rhapsody" izabrali Ramija Maleka, a priča je završila s Oscarom za najbolju mušku ulogu u njegovim rukama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije