Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dolazi novi majstor krimića

Thomas Enger je novinar i piše o novinaru

Thomas Enger
Foto: Arhiva VL
22.11.2013.
u 11:00

Enger je norveški autor krimića čiji su romani do sada prevedeni na više od dvadeset svjetskih jezika

Stiže nam, u Zagreb, još jedan skandinavski majstor krimića, pisac kojeg je kritika već proglasila “norveškim odgovorom na Stiega Larssona”. Thomasa Engera njegovi hrvatski izdavači iz biblioteke Fokus najavljuju kao novog Joa Nesbøa, a sličnosti s obojicom kod nas mnogo poznatijih autora svakako postoje. Enger je norveški autor krimića čiji su romani do sada prevedeni na više od dvadeset svjetskih jezika. Bivši je novinar i njegov je glavni lik (kao kod Larssona) također novinar. Danas živi i radi u Oslu, a osim pisanja (baš kao i Nesbø) bavi se i glazbom. Njegov roman “Opečeni”, koji je Fokus objavio u prijevodu Zlatka Petira, prvi je u nizu romana u kojima je glavni lik novinar Henning Juul. To je ujedno i prvi Engerov roman preveden na hrvatski.Uzbudljiva je to priča o istrazi zločina koji počinje u trenutku kada policija pronađe napola zakopano tijelo ubijene i osakaćene žene. Istragu prati novinar koji se tek vratio na posao nakon osobne tragedije, požara u kojem je izgubio sina. Upravo on će prvi posumnjati da se iza slučaja ubijene žene krije mnogo veća i brutalnija priča.Thomas Enger sljedeći tjedan stiže u Zagreb, na promociju romana “Opečen”. Promocija je zakazana za utorak, 26. studenoga, u 18 sati, u Profil Mozaik Megastoreu u Bogovićevoj. Uz samog autora roman “Opečeni”, ali i cijelu seriju u kojoj je glavni lik Henning Juul, predstavit će i urednik Branko Matijašević.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije